Zavřít reklamu

Apple Store je pro milovníky Applu téměř magickým místem. Co se však stane v momentě, kdy se za posledním návštěvníkem Apple Store zavřou dveře a končí otevírací hodiny? Nejen zaměstnanci, ale i samotné produkty se pouští do práce. Nejprve se podívejme na to, co se děje se samotnými přístroji. Ty, které najdete v Apple Storech po celém světě a také u APR prodejců jsou totiž takzvané demo kusy, které jsou vybaveny speciální verzí iOS, TVos, watchOS a MacOS. Apple totiž sice chce svým zákazníkům dopřát možnost vyzkoušet si vystavené produkty zcela bez omezení, ovšem na druhou stranu chce, aby měl každý zákazník stejný zážitek z jejich používání.

Vystavené produkty mají v rámci svých operačních systémů jednu funkci, kterou u klasických produktů nenajdete. Automaticky se totiž vrací v přesně nastavených cyklech do původního nastavení. To znamená, že se smažou veškeré vytvořené soubory a veškerá nastavení se vrátí do původního stavu. Zákazník si tak sice může vyzkoušet nastavit cokoli co chce včetně pozadí pracovní plochy, spořiče, vytvořit složky nebo soubory a navštívit své oblíbené stránky. Ovšem další návštěvník má opět plnohodnotný zážitek a počítač je nastaven v původním nastavení přesně tak, jak když jej poprvé zapnete po rozbalení. Demo produkty navíc obsahují také speciální spořiče obrazovky a videa s produkty, které v klasickém počítači nenaleznete. Přesto, že se funkce automatického obnovéní spouští několikrát za den, spustí se samozřejmě také poté, co poslední zákazníci opustí Apple Store, aby byly produkty pro ráno opět nachystané přesně tak, jak si to přál Apple.

Dalšími na řadě jsou samotní zaměstnanci, kteří se okamžitě po zavření obchodu pouští do práce. Apple totiž používá klasické uklízecí služby, ty se však starají o vše, kromě samotných produktů. O ty se totiž může starat jen samotný školený personál. Ten jednak zkontroluje každý den zda jsou všechny produkty ve stoprocentní kondici a nejsou poškozeny, ale také je vyčistí. O čištění vystavených produktů se starají samotní zaměstnanci. Ti používají produkt s názvem Whoosh!, který jistě zná i řada našich čtenářů, protože je běžně dostupný každému, kdo o něj projeví zájem. Zaměstnanci používají v ČR/SR poměrně obtížně sehnatelné 500ml balení, které je k dispozici ve spreji podobnému klasické okeně. U nás je většinou rozšířené 100ml balení, ovšem složení produktu je samozřejmě totožné. Whoosh! používají zaměstnanci nejen na čištění displejů, ale na čištění celých přístrojů ze všech stran, a to od Apple watch, Beats sluchátka až po MacBooky. Whoosh! totiž funguje skvěle i na čištění hliníku a navíc se jedná o antibakteriální produkt, díky čemuž se nemusíte sluchátek při testování obávat.

IMG_0551

Zatím co k balení Whoosh! dostanete oranžové utěrky, které jsou vhodné maximálně na velikost iPhonu, zaměstnanci používají dvojici velkých mikrovláknových utěrek přičemž mají jednu vlhkou s přípravkem a druhou suchou na doleštění produktu. Jakmile jsou všechny produkty vyčištěny a zkontrolovány, nastává práce pro klasickou úklidovou službu, která se stará o čištění podlah, nábytku, skla a všeho co vás jen napadne, na produkty však nesmí sahat kromě návštěvníků nikdy jiný než zaměstnanci. Pokud tedy chcete pečovat o své produkty stejně jako to dělá samotný Apple, již víte jak na to.

IMG_0551

Dnes nejčtenější

.