Zavřít reklamu

O autonomně řízených autech Applu je v poslední době hodně slyšet. Není totiž žádným tajemstvím, že Apple na tomto projektu usilovně pracuje a své systémy pro autonomní řízení již nějaký ten pátek na kalifornských silnicích testuje. Jeho testovací flotila SUV modelů Lexusů se navíc poměrně rychle rozrůstá, takže to vypadá, že se pomalu ale jistě Apple blíží k cíli. Nicméně podle čerstvých informací má už za sebou i první nehodu. 

Nehoda se odehrála už 24. srpna v Santa Clare, která leží nedoaleko Cupertina. Nikomu se při ní však naštěstí nic nestalo. Podle dostupných informací to vypadá, že se chystalo autonomní auto se zapnutým autonomním režimem najet na jinou silnici, ale při tomto manévru došlo ke kolizi s projíždějícím Nissanem Leaf, který by pak měl být i viníkem. Nicméně se vše odehrálo v poměrně nízké rychlosti, takže nedošlo ani k žádným velkým škodám na majetku. 

Vozidla, na nichž Apple testuje autonomní systém:

Apple testuje svá autonomní vozidla na silnicích v Kalifornii již od začátku roku 2017 a využívá k tomu konkrétně modely Lexus RX450h. Doposud se ale s žádným podobným incidentem nesetkal. Pokud se ale potvrdí zprávy o tom, že autonomní auto Applu za nehodu nemůže, bude moci zůstat tento technologický gigant vcelku klidný. 

V tuto chvíli je vcelku těžké říci, co vlastně Apple se svým autonomním řídícím systémem zamýšlí. Objevily se sice zprávy o tom, že by jej chtěl vnuknout do aut partnerských automobilek, stále častěji se ale v poslední době spekuluje i o možnost vytvoření vlastního automobilu. Na tom Apple již v minulosti pracoval, ale kvůli nezdarům nakonec tento náročný projekt odpískal.

lexus self driving fb

Dnes nejčtenější

.