Zavřít reklamu

Říká se, že Amerika je země neomezených možností a podle zpráv za poslední měsíce si toto motto berou k srdci zejména američtí zloději. Ti tento týden opět ukradli zboží z Apple Storu a pokud sledujete naše stránky pravidelně, jistě víte, že rozhodně nejde o ojedinělý případ.

Nejnovější incident se stal opět v Bay Area v Californii, konkrétně v Applu Storu ve Walnut Creek. Postup zlodějů byl naprosto totožný s předešlými, jednoduše začali vytrhávat zařízení a s těmi poté utekli. Tentokrát se jim podařilo ukrást iPhony a MacBooky v hodnotě 30.000 $. Tváře jim zakrývala kapuce a pachatelé neměli žádné zbraně, což jsou další totožné prvky s minulými incidenty. Nicméně tentokrát se podařilo policii zjistil alespoň poznávací značku jejich SUV značky Mercedes-Benz a pátrání by tak mohlo být o něco snazší.

Zloděje téměř vždy zachytí bezpečnostní kamery:

Za poslední měsíc se jedná už o šestý Apple Store v Kalifornii, který se stal terčem zlodějů. Zatím stále není jasné, zda mají tyto loupeže stejné pachatele, nebo se zkrátka jedná o snadný cíl. Nicméně s největší pravděpodobností musí zloději tyto ukradená zařízení použít pouze kvůli náhradním dílům, protože by na nich měl běžet speciální operační systém, který je možné na dálku vypnout.

zlodej apple store fb

Dnes nejčtenější

.