Zavřít reklamu

Apple svými kroky i nadále potvrzuje, že pracuje na zařízení pro rozšířenou a virtuální realitu. Nejnověji to potvrzuje zpráva o koupi společnosti Akonia Holographics právě cupertinskou společností. Tato firma dodává na trh čočky právě pro brýle s rozšířenou realitou.

Tyto čočky či displeje využívají technologii společnosti HoloMirror a nabízí dle jejich slov „ultra čistý a plnobarevný výkon“, který umožňuje vyrábět nejtenčí a nejlehčí displeje na světě. Apple nákup společnosti potvrdil, avšak bez dalších podrobností uvedl pouze, že je běžné, že občas kupují menší společnosti a o svých plánech nebudou hovořit.

Akonia Holographics funguje už od roku 2012, ale dříve se soustředila na úložiště pro holografická data, s vývojem displejů pro různé brýle začali až později. Spekuluje se, kdy k odkoupení Applem došlo, protože přesné datum není nikde zveřejněno. Nejvíce se skloňuje první polovina letošního roku. Už dříve jsme se dozvěděli, že Apple nabírá specialisty na rozšířenou i virtuální realitu a snaží se zkoumat všechny možné způsoby, které by zakomponoval do svých budoucích produktů.

Apple rozšířenou realitu implementuje i do iPhonů a iPadů. Budou brýle dalším produktem?

Mluví se jednak o headsetu s rozlišením až 8k pro každé oko, ale také o chytrých brýlích s rozšířenou realitou. Ty by měl pohánět vlastní procesor a nový operační systém rOS. Prvního podobného produktu bychom se mohli dočkat už v příštím roce, nejpozději v roce 2020. Alespoň tak hovoří někteří analytici.

apple-glass-fb

Dnes nejčtenější

.