Zavřít reklamu

Pokud jste se rozhodli, že už Apple Music dále nechcete využívat, buď z takového důvodu, že přecházíte ke konkurenci a nebo prostě a jednoduše už pro vás hudba neznamená to, co dříve, tak určitě budete chtít zrušit předplatné. Tak samo to platí pro ostatní aplikace, které předplatné nabízí. Taktéž se mi jednou stalo, že jsem si stáhl aplikaci a omylem jsem jí povolil aplikace předplatného za několik stovek korun – samozřejmě jsem o předplatné zájem neměl, a tak jsem ho musel zrušit. Pro všechny tyto a další případy je tady jednoduché řešení a dnes se na něj podíváme.

Jak zrušit předplatné aplikací

Celý tento postup se odehrává přímo v nastavení našeho iOS zařízení. Přejdeme tedy do nativní aplikace Nastavení a zde klikneme na úplně první kolonku, kde se nachází naše jméno. Poté vybereme možnost iTunes a App Store a z další obrazovky rozklikneme první možnost – Apple ID: email.com. Z dialogového okna, které se zobrazí, vybereme možnost Zobrazit Apple ID. Nyní chvilku počkáme a pokud to po nás bude zařízení požadovat, tak se buď pomocí Face ID nebo Touch ID autorizujeme. Opět pár sekund počkáme, než se vše načte, a poté sjedeme níže a rozklikneme kolonku Předplatná. Zde se nachází seznam všech předplatných, které zrovna běží. Pokud se rozhodnete některé z nich zrušit, stačí stisknout tlačítko Zrušit předplatné.

Jelikož má většina aplikací měsíční předplatné, tak i po zrušení předplatné vždy „doběhne“ do konce. To samé platí i v případě ročního předplatného a všech ostatních – jednoduše se nestane, že by se předplatné zrušilo hned a přeplatek se vám vrátil na účet. Kdy dojde k ukončení předplatného najdete pod tlačítkem Zrušit předplatné.

Jak už jsem zmínil v úvodu, možnost zrušení předplatného se vám může hodit i tehdy, kdy omylem aplikujete předplatné na aplikaci, kterou si předplatit nechcete – v mém případě jsem měl prst zrovna položený na Touch ID, kdy se objevila notifikace, která se mě ptala, zda-lic chci předplatné aktivovat. Než jsem stihl prst z Touch ID zvednout, předplatné už se aktivovalo a já jsem tak hned běžel do nastavení, abych jej zrušil.

APPLE_music_predplatne_Fb

Dnes nejčtenější

.