Zavřít reklamu

Apple v poslední době neposiluje jen svůj tým kolem projektu Titan, ale snaží se neustále přivádět zajímavé osobnosti i do ostatních týmů napříč celou společností. Tím nejnovějším je Brian Bumbery, který se stává ředitelem PR pro Apple Music. Společně s tímto krokem se mění i pozice Jimmyho Iovina, který se přesouvá do role konzultanta. Bumbery není na poli hudby žádným nováčkem. Dříve pracoval s Metallicou, Green Day, Madonnou a strávil dokonce osm let ve Warner Brothers Records. Založil také vlastní zpravodajskou firmu BB Gun Press, která prý s Applem už mnoho měsíců spolupracuje.

Jimmy Iovine už nebude mít tak silnou pozici v týmu Apple Music.

Iovine, kterého Bumbery nahrazuje, sice z Applu neodchází, jeho role však bude o poznání menší. Otázkou zůstává, proč se Apple k tomuto kroku uchýlil. Zvlášť, když se Apple Music v poslední době velmi daří. Podle posledních zpráv již v USA předstihl Spotify v počtu platících zákazníků. Odhady dokonce mluví o tom, že by Apple Music mohlo předběhnout Spotify i v celkovém počtu uživatelů v USA a to už během následujících měsíců.

Je tedy možné, že sám Iovine požádal o změnu pozice a snížení zodpovědnosti na jeho bedrech. Vzhledem k předchozím zkušenostem by Bumbery mohl být správnou volbou a třeba se v souvislosti s Apple Music dočkáme nějakých zajímavých novinek už na blížící se Keynote.

apple music fb

Dnes nejčtenější

.