Zavřít reklamu

Pohled na nové sídlo jablečné společnosti – Apple Park – z výšky prostě jen tak neomrzí. I přesto, že platí nad areálem zákaz létání s drony, se totiž na internetu objevují nová a nová videa od zvědavců, kteří i přes hrozbu pokuty s dronem nad Apple Park vzlétnou. Díky těmto odvážlivcům si ale můžeme prohlédnout celou monumentální stavbu a její přilehlé okolí v celé její kráse. 

Se svými záběry z dronu se pochlubil na YouTube i Alvin Shen, který se nad Apple Parkem proletěl s dronem DJI Phantom 4 Pro. Díky němu si tak můžeme nyní prohlédnout prakticky dokončený areál v celé jeho kráse. Za zmínku stojí například spousty laviček a stolů, které jsou rozmístěny po celém areálu kolem cest a hlavně pak u hlavní budovy kampusu. Opomenout nesmíme ani vjezdy do podzemních garáží či Divadlo Steva Jobse, které z výšky působí velmi drobným dojmem. Tomu ale dopomáhá především to, že je jeho značná část skryta v podzemí a kruhová budova, která je vidět na povrchu, skrývá prakticky jen jeho vchod. 

Video též zachycuje bujnou vegetaci, kterou je celý areál porostlý. Právě na rostlinstvu si dal Apple opravdu záležet a ve svém novém domově nechal vysadit tisíce stromů a keřů. Zajímavé je, že na veškeré terénní úpravy vystačila hlína, kterou dělníci vybagrovali například při tvorbě základů. Do Apple Parku se tak žádná jiná hlína odjinud přivážet nemusela a stejně tak se z něj ani neodvážela.

Takto to vypadalo, když se v Apple Parku začaly vysazovat stromy:

O tom, že je Apple na své nové sídlo náležitě hrdý, nemusíme pochybovat. Ostatně, svědčí o tom i to, že se v jeho areálu rozhodl světu představit revoluční iPhone X, či občasné tweety Tima Cooka, které detaily z Apple Parku odhalují. Nedávno se lodivod jablečné společnosti například pochlubil otevírací stěnou u kantýny, která se za hezkého počasí rozevře a zajistí přirozenou klimatizaci celé budovy. Takových pokladů má ale Apple Park ve svém repertoáru více.

apple park fb

Dnes nejčtenější

.