Zavřít reklamu

Představení nových iPhonů buší na dveře. Podle několika zdrojů proběhne oficiální představení nových Phonů ve středu 12.9. v  Divadle Steva Jobse. Očekávají se tři modely: 5,8“ a 6,5“ s OLED displejem a levnější 6,1“ iPhone s LCD displejem. A právě ten je poslední dobou terčem mnoha spekulací.

Mluví se o pozdějším startu prodejů, o čipu A10 tepajícího v iPhonech 7/7 Plus, o problémech s podsvícením nebo o absenci duálního fotoaparátu. Na jedné věci se ale shodují takřka všichni analytici. Bude to letošní nejprodávanější iPhone. Důkazem budiž i velké přípravy dodavatelů, kteří se dle slov společnosti Digitimes chystají na příchod tohoto modelu, jehož cena by se měla pohybovat okolo 700 dolarů. Čínští analytici byli ve svých úvahách konkrétnější a uvedli, že iPhonu s 6,1“ displejem se prodá tolik, jako obou OLED modelů dohromady. Některé zdroje také tvrdí, že prodej letošních iPhonů by mohl být nejlepší od roku 2014, kdy světlo světa spatřily iPhony 6 a 6 Plus, a kterých se za první tři dny prodalo přes 10 milionů. Za dva týdny čislo narostlo na 21 milionů prodaných iPhonů.

Takhle by iPhone X s LCD displejem mohly vypadat:

Apple očekává, že do konce roku by mohl prodat 70-75 milionu iPhonů, což jsou opravdu skvělá čísla, která by zase mohla trhnout rekord v příjmech plynoucích z prodeje iPhonů. Prodeje iPhone X nebyl podle analytiků nijak výjimečný. Ovšem prodával se, a jeho vyšší cena tak zvýšila celkovou cenu z jednoho prodaného iPhonu, výsledkem byly pak rekordní tržby. Letos by mohl Apple také slušně vydělat. 5,8“ verze by měla stát 899 dolarů, 6,5“ model 999 dolarů a 6,1“ LCD verze by měla být k dostání, jak je výše zmíněno, za 700 dolarů a nahradit tak iPhone 8.

iPhone-6-1-012_kercdz

Dnes nejčtenější

.