Zavřít reklamu

Moderné AAA tituly sa v poslednej dobe musia potýkať s častou kritikou, spojenou s prikrátkym časovým rozpätím gameplayu. Podobnú skutočnosť však ale môžme sledovať aj v prípade Indie titulov na platforme mobilných telefónov. Je jedno, či sa jedná o komplexný príbehový titul ako napríklad v prípade hier od Telltale, alebo iba o zábavku určenú na krátenie nudných a dlhých chvíľ. Perfektným príkladom nekonečnej hrateľnosti sú tituly na štýl Temple Run, ktoré sa vo určitom zmysle slova jednoducho nedajú prejsť. Podobný krok zvolili Cloudland Studios, pri vývoji svojho počinu Wheely World. ten stavil na maximálnu dávku zábavy a dlhotrvajúci zážitok z minimalistickej hry, ktorá upúta hlavne ako krátič času.

Wheely World nám ponúkne nekonečné brázdenie naprieč niekoľkými typmi terénu, pričom sa budeme musieť vyhýbať rôznym objektom a prekážkam. Kamera bude zaznamenávať hráčske vozidlo s vtáčej perspektívy, pričom gameplay možno prirovnať k rolovaniu na drevenej kladine. Priestor, ktorým prechádzame sa môže zdať rovnaký, no v skutočnosti každá otočka prinesie na hernú plochu vždy niečo nové. Narozdiel od klasických „koridorových behačiek“ máme vo Wheely World oveľa väčší prehľad o okolitom prostredí a preto je menšia šanca, že si nevšimneme oproti idúci objekt. Minimalistické grafické spracovanie sa nádherne dopĺňa s perfektne vykonštruovaným ovládaním, čo vyúsťuje do doslova nekonečnej jednoduchej zábavy.

Okrem striedajúceho sa prostredia v podobe lesných, púštnych alebo vodných variácií, sa dočkáme aj niekoľkých špeciálnych funkcií a schopností, ktoré bude možné v hre vylepšovať. Na výber bude niekoľko áut, ktoré sa budú líšiť nie len v jazdných vlastnostiach, ale aj v operáciách na jednotlivých typoch terénu. V prípade Wheely World sa jedná o druh hry, ktorú po zapnutí nebudete chcieť dať preč z rúk. Namiesto premakaných prvkov sa dočkáme niekoľkých maličkostí, ktoré v konečnom zmysle prinášajú sympatický herný zážitok, určený k zabíjaniu času. Wheely World vychádza na zariadeniach s iOS už tento štvrtok, konkrétne 30. augusta/srpna.

Wheely

Dnes nejčtenější

.