Zavřít reklamu

Jako každý rok, i letos se u nových iPhonů dočkáme díky novým procesorům určitého zvýšení výkonu a prodloužení výdrže baterie. Otázkou ale v tuto chvíli zůstává, jak markantní tato vylepšení budou. Přesně na rozluštění této otázky se ale zaměřil portál MacWorld. Ten se při snaze odhadnout letošní výkonnostní nárůst opíral o zprávy společnosti výrobce procesorů TSMC a další dostupné informace, díky čemuž se mu podařilo vytvořit poměrně přesný odhad nárůstu výkonu. Na co se tedy můžeme těšit?

Loňský rok přinesl u procesoru A11 Bionic opravdu slušný výkonnostní nárůst, díky čemuž se čipset řadí mezi špičku i nyní. Letošní čipset A12 se pak samozřejmě pochlubí též velmi slušným výkonnostním skokem, který by měl být zhruba o 25 až 30 % vyšší než u jeho loňského předchůdce. V benchmarcích Geekbench 4 bychom se tak měli dostat při testu více jader z průměrných 10 500 bodů čipu A11 na nějakých 13 000 bodů u A12. 

Nového procesorů A12 bychom se měli prý dočkat jen v prémiových modelech s OLED displejem:

Krom zvýšení výkonu bychom se samozřejmě měli dočkat i nižší energetické náročnosti, která bude mít za následek prodloužení výdrže baterie. MacWorld mluví konkrétně o výrazném prodloužení stand-by režimu – tedy režimu, kdy telefon nevyužíváte (například v noci, když spíte). 

Celkově by tedy měly být letošní procesory opět o pořádný kus propracovanější a iPhony posunou zase o pořádný kus kupředu. Na přesná čísla, kterými se Apple tak rád chlubí, si ale budeme muset počkat až na oficiální představení. Od toho nás ale dělí jen několik málo týdnů. Pokud tedy po novém iPhonu lačníte, vaše čekání je téměř u konce. 

a12

Dnes nejčtenější

.