Zavřít reklamu

Za pár dní tu máme září. Měsíc, který je svátkem pro miliony fanoušků značky Apple, jelikož budou představeny nové produkty a vypuštěny nové operační systémy. Kdy to ale bude? Francouzská rozhlasová stanice Europe 1 přišla s informací, že Keynote Applu proběhne ve středu 12. září v divadle Steva Jobse v 10:00 místního času. Europe 1 sdělila, že tato informace jí byla poskytnuta dvěma zdroji, které nechce jmenovat. Nic tedy není jisté, ovšem tohle datum jsme mohli v souvislosti s Keynote Applu vidět už vícekrát. Jeví se nám tedy jako poměrně pravděpodobné. Oficiální datum by ale měl Apple světu sdělit tento týden.

Celý svět se nemůže nových iPhonů dočkat. Co ale vlastně můžeme čekat? Na základě mnoha a mnoha spekulací můžeme takřka s jistotou říct, že Apple letos představí tři iPhony. IPhone s 5,8“ OLED displejem, jehož cena by měla být kolem 900 dolarů. Dále iPhone s 6,5“ OLED displejem za cenu okolo 1000 dolarů. V obou smartphonech bude tepat procesor Apple A12, budou mít Face ID, duální fotoaparát a až 4 GB RAM.

Třetím iPhonem by měl být s 6,1“ LCD displejem za cenu okolo 600 – 700 dolarů a měl by se tedy stát jakýmsi vstupním modelem do jablečné rodiny. O tomhle modelu se vedou největší spekulace. Kvůli nízké ceně je jasné, že o některé prémiové funkce bude tohle „prostřední dítě“ ochuzeno. Dlouho se také mluví o absenci duálního fotoaparátu. Nedávno se dokonce vyskytla zpráva, ve které stálo, že tenhle model bude osazen čipem Apple A10, který byl představen spolu s iPhony 7/7 Plus. Na druhou stranu bude mít Face ID, 3 GB RAM a za tu cenu dostatek výkonu pro spousty nadcházejících let. Všechny výše jmenované iPhony by taktéž mohli disponovat technologií Dual-SIM. Otazník visí i nad uvolněním tohoto modelu do prodeje. Některé zdroje totiž upozorňovaly na problémy s podsvícením. Ale uvidíme.

Takhle by mohl 6,1″ iPhone s LCD displejem vypadat:

Tak či tak, za zhruba 2 týdny bude jasno a vy se můžete těšit na plno novinek, které vám s Keynote Applu budeme ten den přinášet.

Tim Cook Jony Ive iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.