Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co se na světlo světa dostaly CAD výkresy chystaného 10,5” iPadu Pro s Face ID, které odhalily záhadný konektor na zádech tohoto iPadu. Jako nejpravděpodobnější vysvětlení se zdá být to, že se jedná o druhou generaci smart connectoru pro připojování příslušenství. A právě příchod této novinky před malou chvílí potvrdil únik krytu pro chystaný iPad, který s ní počítá. 

Takto vypadá kryt pro nový iPad Pro:

Jak můžete na krytu, který sdílel portál Slashleaks, vidět, u výřezu pro Lightning konektor je horizontálně vyříznut další otvor právě pro smart connector. Krom spodního výřezu si pak můžete všimnout i výřezu pro fotoaparát, z jehož tvaru lze se stoprocentní jistotou usoudit, že nám Apple u tohoto iPadu nenadělí fotoaparát duální, jak někteří designéři věřili. Tvarově totiž odpovídá výřez klasickému jednoobjektivovému fotoaparátu s přisvětlovací diodou umístěnou pod ním. Nic dalšího nás ale na krytu již nepřekvapí. 

K představení nových iPadů Pro by mělo podle všech spekulací dojít již zhruba za méně než měsíc spolu s představením nových iPhonů a Apple Watch. To by mělo proběhnout v Divadle Steva Jobse v Apple Parku pravděpodobně 12. září. Krom představení nových produktů nám v tento den Apple prozradí i datum, kdy do světa vypustí iOS 12 a další nové operační systémy, které testuje již od června. 

Takto by měl nový iPad vypadat: 

Co se pak týče samotného iPadu Pro s Face ID, ten by měl dorazit hned ve dvou velikostech – 10,5” a 12,9”. Narozdíl od iPhonu X nebude disponovat výřezem, ale o něco širšími rámečky, které veškeré senzory ukryjí. Těšit se samozřejmě můžeme na nadupaný výkon, perfektní displej a samozřejmě i podporu Apple Pencil. Velký otazník ale visí nad cenou. 

PhoneArena Team

Dnes nejčtenější

.