Zavřít reklamu

Rok 2018 sa zatiaľ nesie v znamení výraznej renesancie mobilných titulov, čoho dôkazom sú veľké štúdia operujúce práve na tejto platforme. Okrem klasických Indie hier sme sa v posledných mesiacoch dočkali AAA počinov ako ARK: Survival Evolved, PUBG, Fortnite alebo čoskoro prichádzajúci ROME: Total War. Novú éru na poli mobilných zariadení chce započať aj známy vývojár CD Projekt Red. Táto značka sa spája nie len s celosvetovým fenoménom Zaklínač, ale aj s pripravovaným titulom Cyberpunk 2077. Podarí sa gigantovi európskej scény zaujať publikum v oblasti smartfónov?

Nové herné štúdio, ktoré sa bude zaoberať produkciou titulov výhradne pre mobilnú sféru bude niesť názov Spokko. CD Projekt Red je svojím rozhodnutím stpercentne isté a my môžeme len a len súhlasiť. V dnešnej dobe vplnej loot boxov a mikrotransakcií existuje len málo tvorcov, ktorý sa rozhodli nazasahovať do svojich počinov prvkami na báze Pay to Win. Štúdio verí vo voľne dostupný obsah, čo potvrdzuje uvádzaním dodatkov pre svoje hry v podobe DLC úplne zadarmo. Podobnej politiky by sme sa tak mali dočkať aj pri hrách určených pre mobilný trh.

Dočkáme sa v budúcnosti mobilnej adaptácie niektorej z ikonických hier štúdia CD Projekt?

Nakoľko je dosť možné, že sa niekedy stretneme s titulom inšpirovaným známou značkou štúdia, začiatok bude čisto inovatívny. Spokko nám prinesie úplne nové herné zážitky spojené s čerstvými franchise-ami, ktoré nenájdeme na klasických herných konzolách alebo PC. Pri často rozoberaných možnostiach typu cross-play a medziplatformové hranie je toto tvrdenie dosť odvážne, no nič sa nedeje z dňa na deň. Pri odvážnych krokoch veľkých herných celkov je väčšina fanúšikovskej komunity väčšinou plná obáv z konečného výsledku. Ak však existuje herné štúdio, ktoré na svojich vyznavačov nezanevrie, je to práve CD Projekt. Nepochybne sa dočkáme kvalitných titulov, ktoré ponúknu revolučné prvky na poli mobilného odvetvia.

CD

Dnes nejčtenější

.