Zavřít reklamu

Trendem poslední doby je ve světě smartphonů bezpochyby snaha o vytvoření co možná nejdokonalejšího fotoaparátu. Prakticky všechny špičkové společnosti se neustále předhání v tom, kdo koho více překoná a zákazníkovi nabídne fotoaparát, kterým bude schopen vyfotit jakékoliv fotky v co možná největší kvalitě. Své parádní fotoaparáty ve smartphonech se pak snaží tyto společnosti samozřejmě propagovat skrze fotografie, které nimi byly nafoceny. Právě zde je ale prostor pro podvádění, které, jak se zdá, není některým společnostem vůbec cizí. Tím ale velmi nahrávají Applu.

Předešlé týdny přinesly dvě velmi zajímavá odhalení “podvodníků”. Jedním z nich je Huawei, tím druhým pak Samsung. Zatímco Huawei prozradily fotografie ze zákulisí natáčení jeho reklamy, která odhalily, že ruka fotografovaného muže žádný smartphone, který by fotku pořídil, nedrží a namísto toho je u ní klasický fotograf se zrcadlovkou, Samsungu se dle jeho slov “pobláznila” databáze s fotografiemi, kvůli čemuž použil pro reklamu na Galaxy A8 na Twitteru fotky focené na klasické zrcadlovky z fotobanky. Výsledek byl ale u obou společností samozřejmě stejný – fotky pro propagaci fotoaparátu nového smartphonu nepocházely z jeho fotoaparátu, přestože měly. Přesně to je ale voda na mlýn Applu.

Ani jednu z výše zmíněných společností nemůžeme za její jednání samozřejmě odsoudit, jelikož je skutečně možné, že se jednalo jen o souhru nešťastných okolností vedoucích až ke zveřejnění zavádějících fotek. Přesto jim ale tato malá aférka jistě nějaké ty fanoušky ubere. Právě toho se ale Apple bát nemusí. Proč? Protože je již léty prověřený a za své fotoaparáty vychvalovaný i mezi profesionálními fotografy. Krom toho si již řadu let zakládá na kampani “Shot on iPhone”, která má za cíl vyzdvihnout fotoaparát iPhonu již od roku 2014, kdy světlo světa spatřila oblíbená “šestka”. Kampaň je celkově velmi jednoduše pojatá a hlavně lidi strhla. Apple totiž u ní velmi chytře využívá i řadu sociálních sítí, na které lidé přidávají své fotky vyfocené iPhonem a hashtagem, které se pak čas od času mohou objevit například i na různých reklamních poutačích či ve videích.   Vidíte ten rozdíl? Žádné honění se za slávou, žádná snaha přesvědčit lidi o své dokonalosti. Prostě jen vypuštěná idea, která světem pluje, oslovuje lidi a ti jí pak Applu vrací právě svými fotkami, které jsou samozřejmě foceny právě na iPhone, což je mimochodem jednoduše zjistitelné. Nenásilná forma reklamní kampaně tak Applu sklízí jeho ovoce a jen svět utvrzuje v tom, že na něj se může spolehnout. 

Reklamy Applu by se daly v posledních obecně označit jako absolutně nenásilné, tedy alespoň v porovnání například s těmi od Samsungu. Ty jsou sice vtipné a podle mnohých zákazníků se mnohdy trefují do černého, když se ale na světlo světa dostane zpráva o určitých machinacích s fotkami, svět na ně rychle zapomene. Genialita Applu je tak v tomto ohledu zřejmá, přestože nemusí být na první pohled vidět. Přitom to ale až tak složité není. Stačí jen dělat to, čemu věřím, co možná nejlépe a neohlížet se okolo sebe. Výsledek se může sice dostavit o něco později než u konkurence, ovoce však sklidí několikanásobně víc. 

5-iphone-6-seattle

Dnes nejčtenější

.