Zavřít reklamu

Ohľadom kooperácie technologických gigantov v podobe firiem Tesla a Apple sa špekuluje už niekoľko rokov. Pri momentálnych probémoch, ktorým musí Elon Musk čeliť, sa však táto možnosť skloňuje oveľa viac, ako kedy predtým. Pred niekoľkými týždňami sme vám priniesli informáciu, že otec spoločnosti Tesla by sa rád postaral o skúpenie firmy do súkromného vlastníctva. Podľa zdrojov však ešte stále hľadá vhodného partnera pre tento krok a viacerí investori naznačujú, že by mu s tým mohol pomôcť práve Apple.

Jedným z obhajcov tohoto nápadu je aj Ross Gerber, ktorý patrí k aktívnym investorom spoločnosti Tesla. Podľa neho by sa Apple mal podieľať na spolupráci s Teslou, nakoľko by to cupertinskemu magnátovi mohlo výrazne dopomôcť. „Ak sa pozriete na túto situáciu tak zistíte, že Elonove problémy súvisia hlavne s prevádzkou. V rovnakom scenári bol pred rokmi najatý Tim Cook v prípade Applu. Tim je v tomto ohľade génius, čo by sa Tesle určite mohlo hodiť, nakoľko sa Musk ocitá v jednom probléme za druhým. V minulosti táto kooperácia nepripadala do úvahy, no teraz potrebuje Tesla pomoc,“ konštatuje Ross Gerber.

Tesla sa okrem operačných problémov musí potýkať aj s častými negatívnymi vyjadreniami od bývalých zamestnancov. 

Čo sa však týka opačného prípadu, podľa Gerbera by mohla byť Tesla rovnako užitočná vzájomne pre Apple. Podľa neho firme chýba dostatok technologických inovácií, čo by mohla vyriešiť práve potenciálna spolupráca. „Moje najväčšie obavy súvisia so skutočnosťou, že Apple v posledných rokoch výrazne klesol na poli inovácií. Netrúfam si povedať, kde sa firma dotane o takých 5 rokov. Nemyslím si, že telefóny budú primárym zariadením budúcej dekády,“ dodáva Gerber.

Riaditeľ spoločnosti Elon Musk však aj naďalej verí, že sa mu zadarí v prípade saudskoarabských investorov. Práve oni by mohli mať najväčší vplyv na prevedenie spoločnosti do súkromných rúk. Na druhej strane by uvítal, keby sa investorská komunita rozdelila medzi viaceré celky a zachovala si tak určitý stupeň rôznorodosti. V tomto prípade by mohol výrazne pomôcť spomínaný Apple.

Tesla

Dnes nejčtenější

.