Zavřít reklamu

Společnost Apple se i nadále potýká s problémy, spojenými s prodejem jejích produktů v Indii. Za možné řešení těchto těžkostí považuje vybudování několika větších „vlajkových lodí“ s výprodejem. Apple věří, že by se mu tímto způsobem mohlo podařit nevalné prodeje v Indii alespoň trochu zvýšit.

Indie je dlouhou dobu pro Apple důležitým a do značné míry nevyužitým trhem, kde se jablečné společnosti navzdory vší snaze nedaří posunout prodeje svých produktů na uspokojivou úroveň. Apple na indickém trhu se smartphone zabírá opravdu jen zanedbatelné procento. Částečný vliv na neuspokojivé prodeje má kromě jiného i cena iPhonů, která je v Indii vysoká a činí tak z jablečného smartphonu produkt, který si jen málokdo může dovolit.

Podle zprávy agentury Bloomberg se Apple ve snaze prodeje svých výrobků v Indii zvýšit rozhodla uskutečnit další plán. Ten spočívá v otevření tří oficiálních Apple outletů – k tomu by mělo dojít počátkem příštího roku. Prodejny se budou nacházet v Novém Dillí, Bengalúru a Bombaji. Pokud se tato strategie ukáže jako úspěšná a ponese své ovoce, je Apple připraven zřídit dalších 5 – 6 outletů, které by se měly nacházet v nákupních centrech ve větších městech. Co se rozlohy týče, mohly by outlety být velké až zhruba 460 metrů čtverečních.

V Indii chce Apple zaujmout především iPhony SE:

Společnost Apple v současné chvíli nemůže v Indii otevírat oficiální maloobchodní prodejny se všemi jejich službami, a to kvůli vládním nařízením, stanovujícím, že 30 % prodávaných produktů musí být vyrobeno v Indii.

apple india fb

Dnes nejčtenější

.