Zavřít reklamu

Pamatujete si na období, kdy mnoho analytiků Applu zvěstovalo mizerné prodeje iPhonu X? Vsadím se, že určitě ano. Naštěstí se ale tyto prognózy nenaplnily a tento prémiový model v prodejích i téměř rok po svém představení stále válí. Pokud byste si ale mysleli, že tím Apple všem analytikům zavře ústa, pletli byste se. Ani velký úspěch iPhonu X totiž není podle některých z nich tím pravým ořechovým.

S velmi zajímavou teorií přišel analytik Pierre Ferragu z New Street Research, který jí zveřejnil ve své zprávě pro investory. Pierre je podle svých slov přesvědčen o tom, že skvělé prodeje iPhonu X by se mohly výrazně podepsat na prodejích letošních modelů. Jinými slovy, jableční fanoušci se zasytili iPhony X a o nové modely již nebudou mít takový zájem, jelikož bude mít většina z nich jen rok starý smartphone. Tomu by mohlo svým způsobem napomoci i to, že 5,8” model by se od loňské verze příliš lišit neměl a krom výkonnějšího procesoru by nic závratného přinést neměl, tedy alespoň podle analytika. Podtrženo, sečteno – obří úspěch iPhonu X by tak mohl letos Apple srazit na kolena. 

Že iPhone X Plus táhnout nebude? Tomu se snad ani nechce věřit:

Přestože je teorie analytika velmi zajímavá, Apple by si z ní hlavu dělat rozhodně neměl. I letos se dá totiž očekávat o nové iPhony obří zájem. Tím spíš, když se svět dočká “pluskové” verze a modelu s bezrámečkovým LCD displejem za příznivou cenu. Ve výsledku by tak měl být letošní rok co se prodejů iPhonů týče opět o poznání lepší, než tomu bylo vloni. Zda tomu tak ale bude samozřejmě ukáže až čas. Nicméně na podobné poplašné zprávy od analytiků se budeme muset v následujících týdnech a měsících opět připravit. 

rychlost_Stisku_iphonex_fb

Dnes nejčtenější

.