Zavřít reklamu

Právní oddělení Applu má letos plné ruce práce, neboť v tomhle roce bylo nuceno řešit opravdu velké množství žalob. Více než 60 z nich se týká údajného úmyslného zpomalování starších modelů. Společnost si byla vědoma nespokojenosti svých zákazníků a rozhodla se patřičně reagovat. Spustila program výměny baterií a s aktualizací na operační systém iOS 11.3 přišla rovněž s funkcí Kondice baterie.

Je ale jasné, že s obrovským množstvím zákazníků, které Apple má, se prostě nemůže zavděčit všem a mnohdy nesmyslné žaloby budou podávány i nadále. Minulý týden byla na společnost podána další žaloba u okresního soudu v San Jose. Žalobce Jay Brodsky si rozhodně nebere servítky a v žalobě uvádí, že Apple úmyslně a zlomyslně navrhuje iPhony takovým způsobem, aby se časem zpomalily a zákazník si tak byl nucen koupit nový. Zároveň se v žalobě domáhá odškodného v minimální výši 75 000 dolarů.

Apple nedávno rovněž spustil program na výměnu vadných baterií u 13″ MacBooků Pro:

V žalobě je dále uvedeno hned několik nařčení, nad kterými zůstává rozum stát. Apple prý nevěnoval dostatečnou péči výrobě, distribuci, testování a prodeji iPhonů. Zároveň jednal zlomyslně, protože své zákazníky neupozornil na možné selhání součástí, což může způsobit rapidní úbytek výkonu, a to lze prý posoudit jako jednoznačně úmyslné ignorování možných důsledků nedostatečné péče. V Applu jsou jistě zvyklí na ledajaké žaloby a podobná nařčení zřejmě jen kouzlí úsměvy na rtech. Jelikož se ale Jay Brodsky rozhodl vstoupit do sporu bez advokáta, je možné, že se jedná jen o hodně hloupý vtip.

iphone battery fb

Dnes nejčtenější

.