Zavřít reklamu

Apple dnes musel řešit ve svém Apple Storu v nizozemské metropoli velmi nepříjemný problém. Kolem 14:20 hodin místního času totiž podle dostupných informací v amsterodamském Apple Storu vzplanula baterie v iPadu, kvůli čemuž musel být obchod na několik desítek minut zcela uzavřen. 

O události, které jako jeden z prvních zaregistroval portál iCulture, toho v tuto chvíli příliš nevíme. Jasno není například v tom, zda vzplanula baterie v iPadu zničehonic, zda byla originální, neoriginální či k tomu došlo při výměně. První informace ale naznačují, že mohlo k explozi dojít kvůli přehřátí.

S explodujícími produkty má Apple bohužel již nějaké zkušenosti. Na Samsung, který musel před pár lety kvůli explozím stáhnout jednu celou modelovou řadu ale samozřejmě nemá Následující fotografie jsou ilustrační: 

Obchod byl ihned po incidentu evakuován zaměstnanci Apple Storu, jelikož se z baterie uvolňovaly chemické výpary, které nejsou pro zdraví člověka rozhodně ničím prospěšným. Tři lidé poté vyhledali lékařskou pomoc právě kvůli nadýchání se škodlivým kouřem. Ten následně z budovy vyvětrala přivolaná jednotka hasičů, která krom toho zajistila i samotný iPad. Zaměstnanci Apple Storu jej však stihli ještě před jejich příjezdem zahrabat do blízkého boxu s pískem, čímž zamezili případným dalším explozím či obecně dalším škodám. 

Přestože mohla vypadat celá událost zprvu velmi dramaticky, zhruba po 40 minutách od incidentu mohli již zákazníci do Apple Storu opět vstoupit. Vše se tak naštěstí obešlo bez větších škod či vážných zranění. Přesto se ale dá samozřejmě očekávat, že se Apple na tuto událost zaměří a pokusí se jí co nejdříve vyšetřit. 

apple-store-amsterdam

Dnes nejčtenější

.