Zavřít reklamu

Když nám Apple před dvěma měsíci poprvé představil svůj iOS 12, jako jeho největší přednost označoval výrazné zvýšení výkonu a zrychlení, díky kterému by měl tento systém strčit svého předchůdce hravě do kapsy. Velmi vítanou věcí je navíc i fakt, že se iOS 12 dočkáme na všech zařízeních, které podporují i iOS 11, čímž se Apple této nepovedené verze elegantně zbaví. A testování beta verzí iOS 12 a jejich následné porovnávání s poslední verzí iOS 11, tedy 11.4.1, záměr Applu jen a jen potvrzuje.

Už od první bety iOS 12 si mnoho uživatelů tento systém pochvaluje s tím, že ním Apple nepovedený iOS 11 s lehkostí překonal. Kladné hodnocení si iOS 12 drží prakticky po celou dosavadní dobu beta testování, ačkoliv se v něm pár chyb, které beta testery rozzlobily, našlo. Každopádně se Apple každou betou blíží krůček po krůčku finálnímu produktu, od kterého nás v tuto chvíli dělí zhruba 2 až 3 vývojářské bety. To ostatně dokazuje i svižnost systému a jeho rychlost, kterou si můžete prohlédnout na videích, na kterých je právě iOS 11.4.1 s 8. betou iOS 12 porovnávána.

Jak můžete sami vidět, iOS 12 je na zařízeních skutečně svižnější a přestože se zatím jedná o beta software, v mnoha ohledech svého předchůdce již nyní výrazně překonává. Výrazné rozdíly jsou vidět například při zapínání telefonu, kdy u starších modelů naděluje iOS 12 svému staršímu bratrovi i několikavteřinové manko. Celkově pak vypadá procházení systémem plynuleji a i rychlost spouštění některých aplikací je výrazně vyšší.

Takto představení iOS 12 probíhalo:

Kdybychom pak měli hodnotit iOS 12 Beta 8 z vlastního pohledu, zrychlení oproti iOS 11 můžeme skutečně potvrdit. Výrazným rychlostním upgradem prošla například aplikace Fotoaparát, která se nyní spouští skutečně svižně. Snad si tedy Apple s optimalizací ještě trochu pohraje a za pár týdnů mezi nás vypustí systém, který nás přesvědčí, že iOS 11 byl jen noční můra, která se společnostem typu Apple zdá pouze jednou za mnoho let. 

Dnes nejčtenější

.