Zavřít reklamu

Z času na čas sa od známych spoločností dočkáme nečakaného marketingového ťahu, ktorý absolútne nesúvisí so skalným zameraním firmy. O novú senzáciu sa postarala Wikimedia Foundation, ktorá prevádzkuje onlinovú informačnú službu známu ako Wikipédia. S vyhľadávaním prostredníctvom tejto služby sa určite stretol každý z nás, no kto by bol povedal, že sa firma pustí do vlastnej značky oblečenia?

Prekvapivú kolaboráciu priniesla Wikipédia v kooperácii s americkou streetwear značkou Advisory Board Crystals, ktorá sa mimo iného špecializuje aj na predaj drahých kameňov. Zvláštna kombinácia, čo poviete? Wikipédia podnikla tento krok v snahe presadiť sa so svojou myšlienkou „Poznanie je moc a povedomie je prežitie“. Navzdory tomu, že Wikipédia funguje ako výhradne voľne dostupá služba bez nároku na zisk, svoje prostriedky zhromažďuje okrem dobrovoľných príspevkov aj zo svojho internetového obchodu. V ňom si môžete zabezpečiť produkty ako tričká, odznaky, ceruzky, zápisníky a mnoho iných maličkostí. Limitovaná edícia trička z kolekcie ABC x Wikipédia je však dostupná výhradne v obchode Advisory Board Crystals.

Čo hovoríte na netradičné collabo Wikipédie a ABC? 

Nie je to pritom prvý krát, čo sa výrobca streetwear oblečenia spojil s inou netradičnou firmou. Pred nejakým časom sme sa dočkali kolaborácie s Early Warning Labs, ktorej výsledkom bol takisto veľmi zaujímavý módny kúsok v podobe mikiny. Súčasťou balíčka však bola aj príručka, ako si počínať v prípade zemetrasenia. Pokiaľ sa čudujete, prečo sa výrobca oblečenia zameriava na záležitosti spojené s prírodnými živlami alebo spolupracuje s informačnými portálmi, nie ste sami. Dnešný svet je jednoducho domovom netradičných nápadov a príležitostí. Tričko z kolekcie Wikipédia si v prípade záujmu môžete objednať na tomto odkaze.

Wikipedia

Dnes nejčtenější

.