Zavřít reklamu

Len pred dvoma mesiacmi otriasla svetom technológií a inovácií kauza, o sabotérovi z kruhov spoločnosti Tesla. Záškodník menom Martin Tripp mal podľa všetkého znemožňovať bezproblémový chod produkcie Modelu 3 od Tesly a aby toho nebolo málo, postaral sa aj o vynášanie firemných tajomstiev na svetlo verejnosti. Bývalý zamestnanec sa však ale netají svojim pozitívnym postojom a názorom, že konal správne. Podľa svojich slov bolo nevyhnutné aby sa verejnosť dozvedela o nekalých praktikách, ktoré firma uplatňuje. Toto tvrdenie však ešte viac naberá na váhe, nakoľko sa vynára na povrch ďalší svedok, ktorý opisuje negatívnu skúsenosť s Teslou ako svojim zamestnávateľom.

Podľa spomínaného Martina Trippa je Tesla zodpovedná za celý rad komplikácií s Modelom 3, nakoľko vedome umiestňovala chybné batérie do svojich elektromobilov. K tomuto tvrdeniu sa pridáva bývalá inžinierka menom Christina Balan, ktorá (podľa vlastných tvrdení) niekoľko krát avizovala chybné prvky v produkcii. Vo svojom vyhlásení hovorí, že spoločnosť sa snaží odsúvať zamestnanecké sťažnosti ohľadom výroby na druhú koľaj. To sa týka problémov s bezpečnosťou, testov kvality a rôznych iných problémov. Aby toho nebolo málo, Christina vraj bola kvôli svojej snahe apelovať na tieto chyby na vyšších miestach z firmy prepustená.

Tesla nesúhlasí s podobnými vyjadreniami. Ich výroba podľa viacerých prehlásení súhlasí so štandardným postupom. 

Záhadou však je, prečo sa Christina priznáva k takto závažným informáciám až teraz. Vo firme nepracuje vyše štyroch rokov, čo dáva konšpirátorom mnoho podkladov na nové teórie. Okrem spomínaných problémov sa bývalá zamestnankyňa vyjadruje aj na tému dizajnu. Podľa nej sa niektorí jej kolegovia pozastavili nad nedostatkami v tomto okruhu, no nedočkali sa dostatočnej pozornosti. Tento problém sa týkal Modelu S, ktorý disponoval netradične separovanou strechou od zvyšku vozidla. Samozrejme, dizajnové výčitky sa nedajú porovnávať s bezpečnostnými prvkami, ktoré by mohli spôsobovať vážne komplikácie v praxi. Uvidíme ako sa táto ostrá kauza vykryštalizuje a aké stanovisko zaujme Tesla a samotný Elon Musk, ktorý za sebou tiež nemá práve najľahšie obdobie.

Tesla

Dnes nejčtenější

.