Zavřít reklamu

Soukromí je pro většinu z nás tou největší prioritou, a to ví i sám Apple. Apple již od počátku designuje nejen mobilní iOS k tomu, aby byl co možná nejvíce bezpečný. Občas se sice objeví tzv. „bypass“, neboli prolomení zařízení, kdy můžete dělat některé věci, které byste na zamčeném zařízení dělat neměli. I těmto prolomením se dá ale velice jednoduše zakroutit krkem. Když je vaše zařízení uzamknuté, tak na něm stále můžete dělat plno věcí. Například aktivovat Siri, podívat se na některé notifikace a nebo na widgety, které se nachází na levé obrazovce. A právě díky těmto možnostem se občas najde cesta, pomocí které se dá díky nedokonalostí iOS (nejčastěji například po vydání nové betaverze) do iPhonu či iPadu dostat.

Proto si v dnešním návodu ukážeme, jak velice jednoduše deaktivovat přístup při uzamčení u věcí, které se zobrazí na uzamčené obrazovce. Jedná se o vcelku jednoduchý postup, díky kterého můžete minimalizovat riziko, že by se do vašeho telefonu někdo kvůli chybě dostal. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Jak deaktivovat přístup při uzamčení u konkrétních položek

Na našem iOS zařízení přejdeme do nativní aplikace Nastavení, ve které se bude všechno odehrávat. Poté sjedeme níže, dokud nenarazíme na položku Touch ID a kódový zámek (u iPhonu X samozřejmě Face ID a kódový zámek). Po rozkliknutí zadáme kód. Nyní v nastavení Touch ID / Face ID sjedeme níže, kde se nachází podnadpis Povolit přístup při uzamčení. Pomocí switchů níže si můžeme jednoduše navolit, jaké položky chceme mít při uzamčeném zařízení aktivní, a které ne. Konkrétně se jedná o tyto položky:

  • Zobrazení dnešního dne
  • Oznamovací centrum
  • Ovládací centrum
  • Siri
  • Odpovědět zprávou
  • Ovládání domova
  • Wallet
  • Odpověď na zmeškané hovory
  • USB příslušenstvní

Pokud chcete mít opravdu velkou jistotu, že vaše zařízení nikdo neprolomí, tak z výše uvedeného seznamu doporučuji deaktivovat položky, které jsou označeny tučně. Většinou se prolomení zařízení děje právě kvůli těmto položkám. Pokud se však nechcete ochudit o většinu možností, doporučuji vypnout alespoň Siri – většinou se prolomení podaří právě díky ní.

Pomocí tohoto jednoduchého nastavení můžete téměř eliminovat to, že by se i v případě chybě v iOS do vašeho zařízení někdo dostal. Doufám, že jste se pomocí dnešního návodu opět dozvěděli něco nového.

Jak na iPhone stáhnout hudbu

Dnes nejčtenější

.