Zavřít reklamu

Jednou z najúžasnejších vlastností internetu je dozaista fakt, že ak máte záujem nadobudnúť nové skúsenosti alebo sa niečomu priučiť, stačí nájsť tú správnu príležitosť. Pocítili ste niekedy túžbu stať sa herným vývojárom alebo sa aspoň z časti podieľať na tvorbe herných titulov? So štúdiom Epic Games sa vám možno splní sen. Tvorcovia extrémne populárneho titulu Fortnite, alebo sérií Gears of War a Infinity Blade nám prinášajú voľne dostupnú platformu na vytváranie hier s Unreal Enginom.

Platforma s názvom Unreal Engine Online Learning ponúka celú škálu tutoriálov v podobe dennej akadémie, ktorá vás oboznámi so szákladnými krokmi pri tvorení hier. Nájdete tu rôzne špecializácie rotriedené do jednotlivých sfér ako vytváranie konceptov, rendering, tvorba pluginov a podobne. Okrem samotných krokov súvisiacich s grafickou stránkou hier sa však môžete niečo priučiť aj z herného marketingu alebo dizajnu. Epic Games sa aj naďalej drží politiky „čím viac dáš, tým viac dostaneš“, preto celý tento tutoriálový systém ponúka potenciálnym záujemcov úplne zadarmo.

Pravdou je, že na webe nájdete nespočet podobných kurzov, akadémií a tutoriálov. V drvivej väčšine sa však jedná o vysoko platené ponuky, ktoré v konečnom dôsledku absolútne nestoja za to. Epic na druhú stranu vie čo robí a už samotý fakt, že na tomto engine funguje nespočet moderných hier a „virtuálni učitelia“ sú kvalifikovaní členovia svetoznámych tímov, hovorí sám za seba. Ponúkané funkcie nájdu využitie rovnako aj v architektonickej sfére, nakoľko systém používa systém priestorovej manipulácie alebo možnosti spojené s tvorbou blueprint projektov a štruktúr.

Jedná sa teda o kompletný balíček, ktorý ponúka špecializovaný a detailný pohľad do sveta videoherného priemyslu v praxi. Samozrejme, na to aby sa vám vyplatilo niečo z prezentovaných tutoriálov, musíte disponovať výkonným strojom, na ktorom následne dané výtvory odskúšate. Ak máte záujem o vytváranie poskladov na Unreal Engine v praxi, alebo vás iba zaujíma priebeh  vytvárania herných počinov, navštívte oficiálnu stránku Unreal Academy na tomto odkaze.

Epic

Dnes nejčtenější

.