Zavřít reklamu

O Applu se velmi často hovoří jako o prémiové značce, jejíž produkty si mohou (nebo alespoň dříve mohli) dovolit jen ti bohatší. Co když se ale nynější produkty od Applu boháčům nezdají tak úplně prémiové? Přesně na tuto otázku se snaží odpovědět poměrně značné množství různých společností z celého světa, které se právě “vylepšováním” jablečných produktů zabývají. Z jejich dílny tak vychází například různě pozlacené iPhony s diamantovými detaily, zlaté AirPods či Apple Watch, jejichž původní obal byste pod vrstvou drahých kamenů hledali marně. Společnost Goldgeine, která se podobnými úpravami zabývá, však povýšila tento byznys na zcela novou úroveň. Do své nabídky totiž již zařadila letošní iPhony – konkrétně OLED modely s 5,8” a 6,5” displeji. Má to ale háček. K jejich představení totiž dojde zhruba až za měsíc. 

Je to trochu paradox. Předobjednat si totiž můžete modely, jejichž vzhled ještě ani oficiálně neznáme, za ceny, které jsou o mnoho vyšší, než za které bude Apple v září tyto modely prodávat. Teoreticky by se tak mohlo stát, že nyní zaplatíte za něco, co bude v konečném důsledku vypadat úplně jinak, byť je to vcelku nepravděpodobné. Zlatníci z Goldgenie holt nejspíš razí heslo “Risk je zisk”. Jinak si totiž ceny začínající na v přepočtu 89 tisících korunách a končící až na 2 880 000 korunách za luxusní Billionare Solid Gold edici neumíme vysvětlit. Luxus ale holt něco stojí.

Když ale pomineme zlaté pozlátko, respektive kabátek iPhonu, dostaneme vlastně úplně běžné balení. Jasně, krabičku výrobce vyšperkoval a v klasické papírové toto zařízení skutečně nedostanete. Naopak se ale dočkáte klasického nabíjecího adaptéru do zdi, Lightning kabel, brožury a drátová sluchátka EarPods. Pokud byste tedy čekali alespoň AirPody či dlouho očekávaný (a též zatím nepředstavený) AirPower, máte smůlu. Na druhou stranu, právě absence nabíječky AirPower vás ale moc mrzet nemusí. Zlaté tělo by si totiž s bezdrátovým nabíjením stejně příliš nerozumělo.

Pokud tedy máte z letní brigády v pokladničce už něco málo našetřeno, dali jsme vám parádní tip, za co těžce vydělané peníze utratit. Investicí do takovéhoto iPhonu máte totiž zajištěno, že s ním budete ve vašem městě, ba dokonce pravděpodobně i ve vaší zemi, dělat parádu jen vy jediní. 

bilionare iphone

Dnes nejčtenější

.