Zavřít reklamu

Představení první verze MacBooku Air je bezpochyby jedním z nejikoničtějších představení jablečného produktu všech dob. Na to, jak Steve Jobs vytáhl tento revoluční stroj miniaturních rozměrů z klasické poštovní obálky, se totiž jen tak zapomenout nedá. I této legendě ale podle všeho pomalu zvoní umíráček. Počítači, který nám otec Applu poprvé ukázal již před dlouhými deseti lety, totiž nejspíš v dílnách Applu již vyrostl nástupce. A právě ten dorazí na pulty obchodů již poměrně brzy.

O tom, že je MacBook Air v mnoha ohledech dávno překonaný, se otevřeně ve světě již nějakou dobu hovoří. Olej do ohně navíc Apple před rokem přilil tím, že se jej rozhodl jen nepatrně upgradovat uvnitř, ačkoliv mnoho zákazníků volali minimálně po výměně displeje za oblíbenou Retinu. Po pár měsících zklamání ale začalo na světlo světa prosakovat, že Apple již na nástupci tohoto stroje pracuje a představí jej v dohledné době. To nám ostatně potvrdila celá řada analytiků a včera dokonce i zprávy z dodavatelského řetězce. Na tuto nit pak před malou chvílí navázala i výzkumná společnost TrendForce, která prozradila další zajímavosti.

Bude nový MacBook vypadat nějak takto?:

Podle výzkumníků z TrendForce dorazí na konci třetího čtvrtletí tohoto roku, tedy zhruba na přelomu září a října. I díky tomu by měly být v následujícím čtvrtletí skutečně silné prodeje, za které se zaslouží právě novinka. Ta bude totiž cenově dostupná a pro mnohé uživatele velmi lákavá. Zajímavé ale je, že by mohl Apple tento stroj představit jen skrze tiskovou zprávu. Zářijová keynote bude totiž věnována především trojici iPhonů, iPadům a Apple Watch. Je tedy možné, že se Apple rozhodne tuto událost “nepřeplácat” a nový MacBook si nechá na později.

Celkově panuje zatím o nových jablečných noteboocích poměrně dost nejasností. Jelikož se však již srpen blíží pomalu do finiše, od jeho představení nás nejspíš nedělí příliš dlouho. Snad nás jím tedy Apple nezklame.

macbook air 2 fb

Dnes nejčtenější

.