Zavřít reklamu

Známý analytik Ming-Chi Kuo je znám pro své časté předpovědi o Applu a jeho produktech. Nyní přichází se zprávou, že budoucnost jablečné společnosti bude stát na rostoucím segmentu služeb, vydání Apple Car a brýlích pro rozšířenou realitu (AR).

Podle Kua se Apple Car, o kterém se spekuluje už řadu let, objeví mezi roky 2023 a 2025. Nejdříve se někteří shodovali na tom, že Apple se v oblasti vozidel zaměří pouze na software (CarPlay) a vývoj vlastního systému pro autonomní vozidla. Nicméně několik posledních let existuje už mnoho indícií, že Apple opravdu vyvíjí vlastní auto. Například může jít o nedávný návrat Douga Fielda. Vrací se po několika letech z Tesly a nyní se připojil k Bobu Mansfieldovi, aby společně pracovali na projektu Titan.

Oznámení Apple Car je možná blíže, než jsme si mysleli.

Jako hlavní důvody analytik uvádí podobnost se smartphony před deseti lety. Automobilový průmysl je nyní v jakémsi přerodu a je zde velký tlak na zavedení mnoha nových technologií. Navíc by Apple mohl využít svou vedoucí pozici na poli technologií a jejich zavedením (například AR) změnit svět automobilů a odlišit se od konkurence. Opět stejně jako to udělal prvním iPhonem. Navíc může cupertinská společnost těžit ze své snahy propojit vlastní software a hardware. I v této oblasti by mohl jednoduše předstihnout ostatní výrobce automobilů.

Ještě dříve Kuo očekává příchod nového hardwaru do portfólia Applu – AR brýlí. Konkrétně odhaduje už rok 2020. Tato předpověď je celkem logická, vezmeme-li v potaz, jak se Apple snaží v poslední době rozšířit a implementovat AR technologii do svých zařízení. Je tak velmi pravděpodobné, že se v horizontu 5 let dočkáme dvou zcela nových zařízení od Applu. Doufáme, že se mu podaří to, co s prvním modelem iPhonu – změnit daný segment trhu a určit zcela nový směr, jakým se bude ubírat.

apple icar uvodni

Dnes nejčtenější

.