Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Xiaomi Mi Band 3 je větším a chytřejším nástupcem dvou generací veleúspěšných chytrých náramků. Společnost Xiaomi s předchozí generací Mi Band 2 udělala na poli chytrých náramků pořádnou díru do světa a Mi Band se stal světově nejprodávanějším zařízením svého druhu. Po dvou letech přichází nástupce, který se poučil z chyb svého předchůdce a slibuje nové funkce a vylepšení.

Zásadní novinkou, která naplňuje náramek novým potenciálem je dotykový OLED displej s rozlišením 128 x 80 pixelů. Displej má velikost 2 centimetry a lze ho ovládat pomocí dotyku. Jedná se o základní gesta, kdy potažením shora dolů, respektive zprava doleva, přepínáte mezi jednotlivými funkcemi. I přes výrazně vylepšený displej zůstala zachována úctyhodná výdrž na jedno nabití. Kapacita baterie se zvýšila ze 70 mAh na 110 mAh, což by mělo stačit na chod náramku přes celých 20 dní (při vypnutém průběžného měření tepu).

1_Xiaomi Mi band 3 iStage XiaomiMarket recenze test

Spolu s vyšší kapacitou baterie narostly i rozměry senzoru samotného. Rozměry senzoru 46,9 x 17,9 x 12 mm sice lze stále považovat za drobné, ale pro ty, kdož inovují z předchozí generace, je to již znatelný rozdíl. Zaoblený skleněný povrch působí velmi elegantně a neudělá ostudu ani při významnějších společenských událostech. Pro svou konstrukci bude ale pravděpodobněji náchylnější na odření a tak je na místě zvážit použití ochranné fólie, která určitě od pár šrámů pomůže. 

Všechny funkce, které uměla již dvojka zůstaly zachovány a některé byly dokonce vylepšeny. Funkce měření srdečního tepu a krokoměr byly vylepšeny a měly by zaznamenávat přesnější hodnoty. Při příchozím hovoru se nově zobrazuje i jméno volajícího a je zde možnost hovor odmítnout. Stejně tak si můžete na displeji svého náramku přečíst text příchozích sms i upozornění aplikací, tedy alespoň těch, u kterých si to budete přát. Můžete si tak například přečíst i zprávy ze sociálních sítí, aniž byste vytahovali telefon z kapsy. Háčky a čárky sice zobrazit zatím neumí, ale i přesto je to jedna z velmi příjemných inovací.  Pomocí již zmiňovaných gest si na dotykovém displeji nově můžete zobrazit také předpověď počasí na následující tři dny nebo prozvonit svůj telefon, pokud ho zrovna nemůžete najít.

2_Xiaomi Mi band 3 iStage XiaomiMarket recenze test funkce

V aplikaci Mi Fit, která je dostupná pro Android i iOS, najdeme další řadu funkcí a do budoucna můžeme očekávat, že budou přibývat i další. Mezi již nyní dostupnými funkcemi můžete najít například chytrý budík, který Vás probudí v nejvhodnější okamžik, připomínku na Vámi vytvořenou událost, nebo oznámení o nečinnosti v případě, že budete dlouho bez fyzické aktivity.

Jelikož primárně je náramek určen ke sportování, je také důležité, aby byl odolný. Mi Band 3 splňuje standard IP68 a je tedy kompletně voděodolný, a to až do hloubky 50m. Můžete se s ním tedy i bezstarostně potápět a nemusíte se bát, že by náramek nějak utrpěl. Výrobci slibují i větší odolnost silikonového náramku, do kterého se senzor usazuje. Měl by být pevnější a měl by zajistit, že Vám senzor ani po delší době nebude z pásku vypadávat.

3_Xiaomi Mi band 3 iStage XiaomiMarket recenze test funkce skladem

Za zmínku stojí i stav aplikace Mi Fit, skrze kterou náramek synchronizuje data s telefonem. Ta ušla za poslední dobu mnoha úpravami a stala se uživatelsky velmi přívětivá. Vše funguje bezproblémově a intuitivně. Aplikace je na rozdíl od firmwaru náramku kompletně v češtině, a tak nebude činit její používání nikomu problém. 

Ačkoli se náramek prozatím nabízí pouze ve verzi pro čínsky trh, ve které jsou některé popisky v čínštině, je možné nahrát do náramku aktualizovaný firmware s anglickými nebo českými popisky nebo jazyk telefonu přepnout jednoduše do angličtiny a tak bude náramek i aplikace plně v angličtině. Podrobný návod na instalaci jazyka je uveden v popisku produktu. Jedná se však o dočasné řešení, protože jakmile vyjde náramek i v Evropě bude jazyk standartní bez ohledu na verzi náramku.

  • Náramek již můžete zakoupit na XiaomiMarket.cz a stát se tak jedněmi z prvních vlastníku nové generace veleúspěšného náramku Mi Band!
4_ Xiaomi Mi band 3 iStage XiaomiMarket recenze test

Proč hodinky zakoupit u nás?

  • Standardní záruka 2 roky
  • Rychlá a levná doprava
  • Originální produkty
  • V jakékoli situaci je jsme Vám k dispozici a rádi poradíme na chatu, e-mailu nebo telefonu
  • Zboží odesíláme každý den z Prahy

Kde hodinky koupit?

Dárek zdarma!

Dnes nejčtenější

.