Zavřít reklamu

Představení letošních iPhonů už téměř klepe za dveře, dočkat bychom se jej totiž měli již zhruba za měsíc. Ačkoliv o všech modelech víme velké množství informací, pár otazníků nad nimi přeci jen visí. Nevíme totiž například to, zda se Apple konečně odhodlá vytvoření verze s 512 GB úložištěm, či zda dorazí na iPhony kýžená podpora Apple Pencil. Podle analytiků z TrendForce by tomu ale tak být konečně mohlo. 

Loňský rok byl pro Apple obrovsky důležitý. Představením iPhonu X totiž ukázal, jakým směrem by se měly jeho telefony v následujících letech ubírat a zároveň otestoval, zda je jím nastavená cena pro zákazníky ještě snesitelná, či zda s ní bude v následujícím roce muset zahýbat. Jak se ale ukázalo, svět si iPhone X zamiloval a i cena, která je nastavena na skutečně vysokou hranici, je pro mnohé přijatelná a nebojí se jí za “pouhý” telefon vyplatit. V letošním roce se tak podle analytiků zaměří na zatraktivnění své prémiové modelové řady s OLED displeji, díky čemuž by se mu mělo podařit prodat daleko více prémiových iPhonů s OLED displejem a neméně prémiovou cenovkou. 

Jedním z největších taháků letošních modelů by mělo být podle analytiků přidání nové 512 GB varianty, která potěší všechny uživatele mající neustále problém s nedostatkem místa. Celkově bychom si tak měli u OLED modelů vybírat z variant s úložištěm 64 GB, 256 GB a 512 GB namísto stávajících 64 GB a 256 GB variant. 

Tak který? iPhone X nebo iPhone X Plus?:

Podpora Apple Pencil na dosah ruky? 

Druhým velkým lákadlem, kterým by se měly pochlubit jen OLED modely, je podpora Apple Pencil. O něčem podobném se šušká již nějakou tu dobu, ale s příchodem iPhonu X Plus se 6,5” displejem se zdá být podpora stylusu opět o něco reálnější. Zda ale vytvoří pro iPhone Apple menší pero či bude pro ovládání prodávat jen klasický Apple Pencil si analytici odhadnout neodvažují. Nicméně v obou případech by se tímto krokem slušně rozpumpovaly prodeje příslušenství. 

Vysokou cenu prémiových iPhonů s OLED displeji byste si pak mohli obhájit například i jejich RAM pamětí. Zatímco LCD model totiž nejspíš nabídne “jen” 3 GB RAM paměti, dražší OLED modely se pochlubí se 4 GB RAM.

Uvidíme, s čím na nás tedy Apple nakonec za pár týdnů vyrukuje. Pokud se ale vyplní předpovědi o cenách začínajících zhruba na 699 dolarech u LCD modelu, na 899 dolarech u 5,8” OLED modelu a na 999 dolarech u 6,5” OLED modelu, rozhodně bychom se nezlobili. 

lcd iphone fb

Dnes nejčtenější

.