Zavřít reklamu

Společnost Foxconn je pro Apple velmi důležitá, jelikož už mnoho let sestavuje většinu iPhonů. Díky rekordním finančním výsledkům Applu, které byly nedávno oznámeny, se očekávalo, že i Foxconn bude se zisky spokojen. Avšak jeho dnešní zpráva překvapila většinu analytiků, protože zisky za druhé čtvrtletí byly rapidně nižší, než se očekávalo.

Konkrétně se tedy za období od dubna do června jedná o částku 567,25 milionů dolarů. V porovnání s průměrným odhadem 711,45 milionů dolarů, který vycházel z předpovědí devíti analytiků, se jedná skutečně o velký pokles. Může za to jistě i globální stav trhu se smartphony. Apple sice prodal více kusů v posledním čtvrtletí, než za stejné období minulého roku, ale i tak zaostal za odhadem z Wall Street o 500.000 kusů. Nicméně investoři se zaměřují na jiné aspekty, především na meziroční nárůst průměrné ceny iPhonu. Ta se zvýšila o 20 % už na 724 dolarů. Může za to samozřejmě především nejdražší model iPhone X, kterému se v prodejích dařilo.

iPhone X se už brzy dočká svého nástupce.

I přes nelichotivý výsledek posledního čtvrtletí však může být Foxconn v klidu. Zanedlouho jeho továrny opět rozjedou výrobu na 100 procent, jelikož se očekává, že Apple představí tři nové modely iPhonů. A právě Foxconn by měl mít na starost smontování všech 5.8palcových iPhonů s OLED displejem, 90 % iPhonů s 6.5palcovýcm OLED displejem a zhruba 75 % nejlevnějšího modelu s LCD displejem.

Už minulý měsíc továrny Foxconnu nabírala nové pracovníky a nabízela jednorázový bonus ve výši 295 dolarů zaměstnancům, kteří obnoví své smlouvy. Vše je tedy připraveno a každoroční výroba nových modelů iPhonu může opět začít.

iphone barvy

Dnes nejčtenější

.