Zavřít reklamu

Společnost Samsung ve čtvrtek představila svou novou vlajkovou loď Galaxy Note 9. Jedná se o 6,4“ phablet s QHD+ rozlišením, procesorem Qualcomm Snapdragon 845, který je osazen i v modelech Galaxy S9/S9+, a 6 nebo 8 gigabajty RAM. Prakticky ihned se dalo očekávat výkonnostní srovnávání s iPhonem X. A právě první srovnání jsou již na světě.

Takhle Samsung Galaxy Note 9 vypadá:

Podle prvních testů, které se objevily na webu AppleInsider to vypadá, že se ani včera představený Note9 v souboji s iPhonem příliš „nechytá“. Začlo se multi-core testem za pomocí aplikace GeekBench4. Note 9 uhrál 8876 bodů a svého předchůdce Note 8 porazil o více než 2300 bodů. Taktéž sesadil z trůnu dosud nejvýkonnější Samsung Galaxy S9+, který v testu obdržel 8295 bodů. Tenhle test vyhrál ale iPhone X se skórem 10 357 bodů, vše díky procesoru Apple A11 Bionic a 3 GB RAM. Na testování grafiky byla použita aplikace 3DMark Slingshot Extreme 3.1, ve které Note 9 dosáhl 4639 bodů, iPhone X 4994 bodů.

Krom lepších výsledků iPhonu X s čipsetem A11 Bionic bychom se měli též již pomalu dívat směrem k příchodu procesoru Apple A12, který bude pohánět nové iPhony. V červnu se v databázi GeekBench objevilo tajemné neověřené zařízení s iOS 11.2 a označením procesoru A12. Zařízení dosáhlo v single-core, multi-core a celkovém výkonnostním testu 4673, respektive 10912 bodů. iPhone X ve stejném testu získal 4206, respektive 10218 bodů. Ačkoliv není možná rozdíl příliš výrazný, je potřeba si uvědomit, že stále probíhají práce na optimalizaci iOS, díky čemuž výkon nových iPhonů ještě naroste. V konečném důsledku tak nejspíš budou rozdíly mezi loňským iPhonem X a letos představeným modelem výraznější.

Co se ale ještě konkrétnějších srovnávacích testů mezi iPhonem X a Note 9 týče, na odborná hodnocení displeje, fotoaparátu aj. si budeme muset ještě chvíli počkat. Níže se můžete podívat na srovnávací videa, která se objevila na YouTube a obrázek si tak zatím udělat sami.

Test v rychlosti otevírání aplikací:

https://www.youtube.com/watch?v=rR18HaKhddU

Bitva fotoaprátů:

note 9

Dnes nejčtenější

.