Zavřít reklamu

Když Apple představil spolu s iPhonem 7 Plus portrétní režim, který dokázal za pomocí duálního fotoaparátu v kombinaci se softwarem vykouzlit fotografie, které vypadají skoro jako ze zrcadlovky, mnoha uživatelům padla brada. Postupem času se však ukázalo, že ačkoliv je portrétní režim skutečně parádní vychytávkou, v některých případech nemusí fungovat úplně ideálně, což se projevilo například u špatného “přečtení” obrysů objektů, které bylo právě pro dobrý výsledek klíčové. Vypadá to však, že právě na tomhle Apple výrazně zapracoval a s příchodem iOS 12 posune portrétní režim na zcela novou úroveň. 

Portrétní režim si u iPhonu X užijete jakožto u jediného iPhonu i u přední kamery:

Vylepšení pro režim portrét si všiml vývojář Ben Sandofsky, který stojí za úspěšnou aplikací pro fotografování Halide Camera. Při jeho testování fotoaparátu si Ben všiml, že zatímco v iOS 11 nedokáže portrétní režim zachytit v některých úplné detaily (například různé stojící vlasy, chlupy, atd..), iOS 12 to už zvládá. Apple tak pravděpodobně zapracoval na vylepšení softwaru pro ovládání fotoaparátu, díky kterému je již tato věc možná. Obrysy objektů by tak měly být nyní daleko ostřejší, než tomu bylo doposud. Na porovnání se můžete podívat na fotce pod tímto odstavcem.

Vlevo můžete vidět detail portrétního režimu z iOS 11, vpravo pak detail portrétního režimu z iOS 12: 

ios-11-vs-12-portrait-

Z porovnání je jasně patrné, že portrétní režim z iOS 12 zvládá rozpoznat kraje objektů výrazně lépe, což se odráží právě na zobrazení množství detailů. Díky tomu tak budou fotky o poznání kvalitnější a opět se o kousek přiblíží těm z klasických zrcadlovek. Nicméně je zajímavé, že se o ničem podobném Apple na své WWDC nezmínil, přestože je toto vylepšení velmi zajímavé a mnoho uživatelů jej ocení. Na druhou stranu pro nás však systémy ukrývaly spousty překvapení, o kterých jsme se dozvěděli až při jejich testování. 

iphone8-portret-fb

Dnes nejčtenější

.