Zavřít reklamu

Spolu s tím, jak se blíží letošní podzimní jablečná Keynote, se také objevují stále nové a nové odhady a spekulace, týkající se toho, jak by měly letošní iPhony vypadat a jaké funkce nabídnou. Klíčem k některým takovýmto odhadům mohou být mimo jiné také zprávy o kvartálním hospodaření jednotlivých dodavatelů cupertinské společnosti. Mezi ně patří i společnost Lumentum, která Applu dodává komponenty pro TrueDepth kameru.

Finanční výsledky této společnosti za červnový kvartál byly lepší, než se původně očekávalo. Objem předpokládaných objednávek navíc podle analytiků prakticky potvrzuje, že by se fotoaparátů s pokročilým systémem TrueDepth měly dočkat všechny tři letošní iPhony. Zpráva o příjmech společnosti Lumentum ukazuje, že koncem čtvrtletí došlo k výraznému zvýšení dodávek laserových modulů VCSEL, které Apple používá v TrueDepth fotoaparátu svého iPhonu X. Podle analytika Gena Munstera ze společnosti Loup Ventures odpovídá vyšší objem dodávek spolu s očekávaným urychlením objednávek na příští dvě čtvrtletí produkčním plánům firmy Apple.

Za červnový kvartál vykázala společnost Lumentum příjmy ve výši 301 milionu dolarů, přičemž očekávání Wall Street bylo 287 milionů dolarů. Příjmy z VCSEL modulů tvořily 60 – 65 milionů dolarů z celkových příjmů a v druhé polovině letošního roku se očekává další prudký nárůst. „Vzhledem k nárůstu, který přišel dříve, než jsme očekávali, věříme, že tento podzim Apple vydá tři (včetně iPhonu X) modely iPhonů s VCSEL laserem,“ uvedl Munster. „Výsledky společnosti Lumentum kromě toho také dokazují, že aktuální poptávka po iPhonu X je uspokojující,“ dodává.

To, že Apple vydá letos na podzim trojici nových iPhonů, dnes už většina lidí bere jako samozřejmost. Mělo by se jednat o aktualizovanou verzi 5,8-palcového iPhonu X, dále by měla přijít varianta s OLED displejem o úhlopříčce 6,5-palce a dostupnější model s 6,1-palcovým LCD displejem. Valná většina analytiků, že všechny tři nové modely budou disponovat technologií Face ID a TrueDepth kamerou. Podle Munstera by společnost Apple měla TrueDepth technologii implementovat i do dalších produktových řad, jako je například iPad. Ten by mohl být zbaven home buttonu a mělo by dojít také k výraznému ztenčení jeho rámečků.

LSA-iPhone-X-camera FB

Dnes nejčtenější

.