Zavřít reklamu

Skutočnosť herných prevedení v prípade známych filmových, či seriálových počinov je známou záležitosťou aj v prípade hier na mobilných zariadeniach. Na tento zoznam sa už čoskoro pridá príbeh z pera umelca Colina Thielea, ktorý opisuje život malého chlapca žijúceho na austrálskom pobreží. Jedná sa o novelu Storm Boy, ktorá sa v minulom storočí dočkala filmového spracovania. My sa však budeme môcť prevteliť do kože protagonistu Mikea a okúsiť dobrodružstvá známe nie len z filmovej alebo knižnej predlohy. Do App Store už čoskoro zavíta hra Storm Boy – The Game.

V príbehu sa stretneme s chlapcom, ktorý žije na samote uprostred divočiny. Jeho priateľom sa stane jeden z troch pelikánov, ktorých sa Mike ujal a vychoval. Napriek otcovým radám zbaviť sa divokých vtákov sa jeden z trojice okrídlených letcov rozhodne vrátiť a stane sa najlepším priateľom malého hrdinu. Tento príbeh si vyslúžil niekoľko popredných ocenení a niet divu, že sa už o rok dočká nového spracovania na striebornom plátne. Herná komunita sa môže radovať o niečo viac, nakoľko titul zavíta na všetky platformy vrátane PC, Xbox One a PS4 a v prvom rade mobilné zariadenia.

Hra bude opisovať klasický príbeh s miernymi odbočkami, pričom sa mimo nádherného grafického spracovania dočkáme úplne nových interakcií. Medzi ne bude patriť napríklad zakomponovanie minihier alebo jednoduché objavovanie okolitého prostredia. Ovládanie ponúkne hrať za obe postavy, preto si budeme môcť svet pozrieť aj z vtáčej perspektívy. Pelikán menom Pán Percival zohrá rolu verného pomocníka a sprievodcu miestami, kam sa Mike nedostane. Podľa všetkého sa dočkáme lákavej adventúry, ktorá však nebude voľne dostupná.

Tvorcovia zo štúdia Blowfish zatiaľ neponúkli dátum príchodu hry, no s určitosťou by sme sa jej mali dočkať ešte do konca roku 2018. Nenechajte si ujsť krátky teaser pre titul Stormy Boy – The Game v nasledujúcom videu.

 

Storm

Dnes nejčtenější

.