Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co nám Apple nečekaně nadělil novou generaci MacBooků Pro, kterou velmi slušně hardwarově vylepšil. Prakticky ihned po jejich vydání se však u nich objevil první problém ve formě přehřívání, kvůli kterému nedosahoval stroj takového výkonu, jaký od něj jeho majitelé očekávali. Tento problém se však podařil Applu vcelku rychle vyřešit pomocí softwarové aktualizace. Klidu jsme si ale v tomto ohledu příliš dlouho neužili. Zahraniční fóra se totiž začala plnit příspěvky smutných majitelů nových strojů, kteří si stěžují na další problém. 

Stále se zvyšující počet majitelů nových 13” a 15” MacBooků Pro se potýká se záhadným praskáním vycházejícím z vestavěných reproduktorů. Zajímavé je, že někteří uživatelé tento problém pozorují při jakékoliv činnosti, jiné pak třeba jen při používání iTunes a další zase jen při používání GarageBand či YouTube. Praskání pak hlásí i ti uživatelé, kteří používají na Macu operační systém Windows. Není tak zcela jasné, co přesně může za zvláštním praskáním stát. 

Nový MacBook Pro byste od jeho starších generací nerozeznali:

Je poměrně zajímavé, že s podobným problémem se již Apple v minulosti setkal. Tehdy se psal rok 2016 a problém se vyskytl u čerstvě představených MacBooků Pro, do kterých uživatelé instalovali operační systém Windows. Praskání v reproduktorech bylo mnohdy tak hlučné, že trvale poškodilo reproduktory, které musely být vyměněny Applem za nové. Těžko tak říci, zda se dočkáme podobných kroků i nyní, či zda se Applu podaří problém vyřešit softwarovou aktualizací.

Jelikož se jedná o poměrně čerstvý problém, Apple se k němu ještě nevyjádřil. Někteří diskutéři na fórech ale tvrdí, že o chybě lidé v Applu již vědí a snaží se jí přijít na kloub. Dá se tedy očekávat, že se prvního vyjádření z úst Applu dočkáme poměrně brzy. Snad tedy potvrdí, že se chyba dotkne skutečně mizivému počtu MacBooků a ty dokáže opravit skrze softwarové aktualizace. Pokud by totiž tento problém sužoval větší počty uživatelů, rozhodně by to na Apple dobré světlo nevrhalo. Tím spíš, když si za tyto stroje nechá zaplatit desítky až stovky tisíc korun. 

Videa, na kterých je chyba zachycena: 

2018-macbook-pro-980x620

Dnes nejčtenější

.