Zavřít reklamu

Letos na podzim bychom se měli dočkat hned tří nových iPhonů. Jedním z nich by měl být i levnější model s LCD displejem. Řada odborníků ale tvrdí, že budoucnost patří spíše smartphonům s OLED displeji. Jak dlouho má asi Apple v plánu ponechat si LCD telefony jako součást své produktové linie?

Podle některých zpráv by ještě příští rok měla firma Apple vypustit do světa model iPhonu, který bude disponovat LCD displejem. Dodavatelem příslušných LCD panelů pro modely roku 2019 by mohla s velkou pravděpodobností být společnost LG. Pokud jsou tyto odhady skutečně založené na pravdě, znamená to, že ani v příštím roce nemá cupertinská společnost v plánu přecházet kompletně na produkci smartphonů s vylepšenými OLED displeji – alespoň tedy prozatím.

Jiné ze zatím nepotvrzených zpráv ale hovoří o tom, že zmíněný iPhone, který by měl vyjít letos na podzim, bude posledním LCD telefonem z dílny jablečné společnosti. Tato teorie ale není vzhledem k četným výhodám a rostoucí oblíbenosti OLED displejů nijak překvapivá. Podle serveru Cult of Mac ale věci spíše napovídají teorii, že minimálně příští rok ještě bude model iPhonu s LCD displejem součástí nově vydané produktové řady, a že LG Display bude vyrábět panely nejenom pro již existující modely. Korejský web The Bell dokonce téměř s jistotou tvrdí, že LCD panely pro modely na rok 2019 jsou již ve stádiu vývoje. O tom, že přechod Applu k OLED displejům by měl trvat zhruba do roku 2020, hovoří i zprávy analytiků z letošního roku.

LCD displejům možná ještě neodzvonilo.

Prvním jablečným smartphonem, který se mohl pochlubit OLED displejem, byl nejnovější iPhone X. A změna proběhla v Applu víceméně bez problémů. Jediným dodavatelem, který byl v té době schopen splnit požadavek cupertinské společnosti na displej od okraje k okraji, byl Samsung. V Applu ale údajně nebyli spokojení s cenou, kterou si Samsung za svou práci účtoval, a výrobce iPhonů se podle některých zdrojů rozhodoval mezi společnostmi BOE Technology, Japan Display a LG.

Zbývající dva modely iPhonů, jejichž vydání se letos na podzim očekává, by měly disponovat OLED displejem.

iPhone 9 models wind-topp fb

Dnes nejčtenější

.