Zavřít reklamu

Stoupání na váhu není pro spoluzakladatele kalifornského startupu Naked Labs Eda Sclatera jen starým, nutným, a často depresivním koupelnovým rituálem. Sclater vážení také považuje za potenciálně škodlivý přístup ke zdraví a fitness. Proto se v jeho firmě rozhodli vynalézt k vážení revoluční alternativu.

„Když se postavíte na tradiční váhu, získáte jediné číslo – vaši váhu,“ vysvětluje Sclater. „Problém ale je, že když cvičíte, shazujete tuk a nabíráte svaly, ale váha vám kolikrát může říkat, že jste udělali nulový pokrok. Pokud se snažíte zlepšit svou formu, může být pro vás takováto informace naprosto zničující,“ dodává.

Sclater se svým týmem vyvíjel v Naked Labs dlouhé roky futuristické zrcadlo, které je schopné svému majiteli poskytnout detailní informace o jeho zdraví. Mezi údaje, které bude zrcadlo schopné sdělit, by měla patřit nejenom váha, ale také body mass index a tělesné míry (obvod levého bicepsu, délka nohou apod.). Zrcadlo z Naked Labs je vlastně jakýmsi 3D tělesným skenerem, který by se měl stát přímým opakem zaprášené váhy, ukryté pod záchodem.

Použití zrcadla probíhá tak, že si uživatel stoupne na váhu, která je součástí zrcadla, a poté se před zrcadlem otáčí. V průběhu několika málo minut zrcadlo svému odešle potřebné informace prostřednictvím speciální aplikace v jeho smartphonu. Kromě údajů o podílu tělesného tuku a dalších záznamů se na displeji telefonu objeví také animovaný prototyp těla uživatele.

Do revolučního produktu Naked Labs investoval mimo jiné i Cyan Banister, partner Founder Fund. „Osobně jsem do toho zainvestoval,“ uvedl v rozhovoru pro Business Insider. „Je to velmi futuristický produkt. Pro lidi, kteří k ničemu takovému nikdy dříve neměli přístup, je to jako kouzlo,“ dodal. Banister věří, že zrcadlo z produkce Naked Labs má potenciál nejenom proměnit fitness průmysl, ale také inspirovat sociální média, zaměřená na tuto oblast.

Nejedná se o jediný produkt z Naked Labs, který působí dojmem, jako by vypadl ze sci-fi filmu. Společnost plánuje řadu produktů, použitelných v obchodě, automatizaci nebo třeba lékařství. Jedním z projektů je speciální virtuální svět, v němž si uživatel vytvoří svou přesnou kopii – avatara – s jehož pomocí bude nakupovat oblečení.

Předběžná cena zrcadla z Naked Labs činí v přepočtu zhruba 30 500 korun, což z něj dělá velice luxusní doplněk. Tým, který na zrcadle pracuje, se ale podle svých vlastních slov snaží o to, aby konečná cena zrcadla byla nižší.

Naked Labs Mirror fb

Dnes nejčtenější

.