Zavřít reklamu

Čas od času vám na našem webu přinášíme příběhy lidí, kterým pomohly jablečné produkty zachránit jejich život. Velmi často jsou pak hlavními hrdiny těchto příběhů Apple Watch. Ty totiž krom zrcadlení notifikací a koučování vašich sportovních tréninků neustále monitorují i vaší srdeční činnost, díky čemuž máte o svém zdravotním stavu poměrně dobrý přehled. Hodinky vás navíc upozorní, pokud se vaše srdeční aktivita alespoň dle jejich měření vymyká normálu. Díky tomu si tak jejich nositelů mohou všimnout blížícího se problému včas, což jim může zachránit i život. Své o tom ví i mladý 24letý Australan Adam Love, který též vděčí za záchranu svého života Apple Watch.

Celý příběh začíná jako valná většina jemu podobných. Mladík spal se svými hodinkami na ruce, které mu neustále měřily jeho tepovou frekvenci. V jednu chvíli se ale mladíkova tepová frekvence ve spánku výrazně zvýšila a to až na hodnoty mezi 130 až 140 údery za minutu. Na to hodinky mladíka samozřejmě upozornily a ten následně vyhledal lékařskou pomoc, což mu ve výsledku zachránilo jeho život.

Nejenže dokáží zázraky, ale navíc perfektně vypadají: 

Lékaři mladíkovi diagnostikovali vážnou srdeční deformaci, kterou trpěl od narození ale doposud si jí nikdo nevšiml, jelikož mladík žádné problémy se srdcem neměl. Jedním z největších problémů bylo například to, že srdce nesprávně rozvádělo okysličenou krev po těle, respektive jí posílalo na nesprávná místa. Dnešní medicína si ale dokáže naštěstí poradit i s podobnými věcmi. Mladík tedy putoval na sál, kde jej lékaři za pomoci speciálního robota operovali a jeho srdce opravili tak, aby mu již v budoucnu nedělalo žádné velké problémy. Díky zapojení robota, který dokáže operovat přes velmi malé řezy a celkově je při operaci šetrný, se navíc mladík uzdraví o poznání rychleji, než kdyby byl operován klasickým způsobem. 

Apple tak může být na svůj produkt opět velmi hrdy. Právě on se totiž zasloužil o záchranu mladíkova života, jelikož jej upozornil na jeho zvláštní srdeční rytmus. Snad se tedy takovýchto příběhů dočteme v budoucnu ještě daleko více a Applu se skutečně podaří změnit tímto produktem pohled na zdravotnictví. Mít takovéhoto malého doktora na zápěstí se totiž rozhodně vyplatí. 

Apple Watch

Dnes nejčtenější

.