Zavřít reklamu

Je téměř již pravidlem, že se na konferenčních hovorech s investory uskutečněných po oznámení finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí dozvídáme spousty zajímavostí a osobních postřehů předních představitelů Applu. Nejinak tomu bylo i včera při hovoru s investory, který s nimi vedl sám Tim Cook. 

Když přišla řada na nositelnou elektroniku, nemohl se TIm Cook nezmínit o veleúspěšných bezdrátových sluchátkách AirPods a chytrých hodinkách Apple Watch. Zatímco však u hodinek prozradil alespoň to, že jejich prodeje o desítky procent opět meziročně vzrostly, u AirPods byl tajemný. Tedy až na pár drobností. Oblíbenost prodejů se totiž pokusil přirovnat k produktu, který se na trhu objevil před dlouhými 17 lety a který byl též označován za fenomén. Řeč je samozřejmě o iPodu.

První verze iPodu byla na trh uvedena již v roce 2001. Prakticky ihned poté začal být jablečný hudební přehrávač označován za revoluční a využíván obrovskou spoustou lidí, kteří si díky němu mohli užívat obrovské množství své oblíbené hudby kdekoliv a kdykoliv. Nastalo tak období, kdy jste na ulicích stále častěji potkávali jedince s bílými drátovými sluchátky v uších, kteří si užívali hudbu. A právě k tomuto nyní Cook AirPods přirovnal. “Jsme nadšeni z toho, že vidíme na ulicích tolik zákazníků využívajících AirPods,” nechal se slyšel Cook a dodal: “Připomíná mi to počátky iPodu. I tehdy jsem viděl ty bílá sluchátka všude, kam jsem šel.” 

AirPods jsou novodobým fenoménem: 

AirPods, kterým možná zprvu mnoho lidí nevěřilo, tak zažívají podle všeho skutečně zlaté časy. To ostatně potvrdila i mizerná dostupnost, která je provázela prvních několik měsíců po jejich uvedení na trh. Zda se na ně ale bude v budoucnu nahlížet podobně jako na iPod, čili jako na revoluční produkt, který svým způsobem změnil svět, ukáže až čas. Ale kdo ví. Nové generace, které by se měly objevit v následujících měsících, by tomu mohly velmi napomoci. 

Dnes nejčtenější

.