Zavřít reklamu

Nejsou to jen hardwarové produkty, díky čemuž Apple stále více bohatne. Nezastupitelné místo mají totiž v nabídce Applu i jeho služby, mezi které se řadí iTunes, App Store, Mac App Store, Apple Music, iCloud, Apple Pay a AppleCare. Právě ty zažívají v poslední době skutečně obrovský vzestup, kterým se Apple každé čtvrtletí chlubí. Jak se tedy této kategorii vedlo v předchozích měsících?

Pokud jste na předešlou otázku odpověděli, že určitě skvěle, máte úplnou pravdu. Ve druhém čtvrtletí totiž vygenerovaly služby Applu výnosy ve výši 9,55 miliard dolarů, což je jen pro představu o celých 31 % více, než tomu bylo ve stejném období vloni. 

S obrovským úspěchem kategorie Služby je velmi spokojený i ředitel Applu Tim Cook. Ten se totiž nechal slyšet, že například příjmy z App Storu v uplynulém čtvrtletí překonaly i ty nejdivočejší představy. Jen pro představu – App Store zaznamenal v tomto období dvakrát větší výnosy než konkurenční Google Play. Svou zásluhu na tom má i implementace reklam, které Apple pomalu rozšiřuje do dalších zemí a dá se očekávat, že se v budoucnu objeví i u nás. 

Apple Music si skvěle vychutnáte i na HomePodu: 

Díky skutečně nebývalému růstu zisků z této kategorie se tak Apple výrazně přibližuje svému plánu, který si stanovil již v roce 2017. Tehdy se totiž nechal slyšet, že by rád do roku 2020 zisky z kategorie Služby vyšvihl zhruba na 14 miliard dolarů, což by se mu mohlo díky strmému růstu skutečně podařil. Ke splnění jeho plánu by mu mohly dopomoci i originální pořady, které Apple chystá zhruba již od loňského léta. Prvních vlaštovek bychom se měli dočkat již na začátku příštího roku. Doposud však není jasné, jak je bude Apple distribuovat. Je ale velmi pravděpodobné, že Apple vytvoří svou vlastní streamovací filmovou platformu, na které bude veškerý originální obsah vysílat. Na tu by se přesunuly i dokumenty z Apple Music, které by poté sloužilo ryze jako streamovací hudební služba. Na oficiální oznámení si ale budeme muset ještě chvíli počkat. “Nejsme nyní připraveni sdělit všechny podrobnosti o těchto projektech. Jsem z nich ale skutečně nadšený. Máme v této oblasti skutečně co nabídnout díky talentům, které jsme získali z různých míst. Myslím, že to, co nabídneme, bude opravdu kvalitní,” prozradil Cook. 

Uvidíme, s čím na nás tedy Apple vyrukuje a zda to především naplní naše očekávání. Jména, která na jeho projektech pracují, jsou ale bezesporu zvučná. Snad tedy naplní očekávání a my si za pár let řekneme, že tvorba originálních pořadů byla jedna z nejlepších věcí, ke které se Apple v poslední době rozhodl. 

apple services fb

Dnes nejčtenější

.