Zavřít reklamu

Apple nám už několikrát tvrdil, že zachová dotykové rozhraní u iPadu a nebude se jej snažit nikterak protlačit do Maců a vytvářet tak nějakou obdobu notebooko-tabletu Microsoft Surface. Nicméně v roce 2016 si nechal patentovat technologii, která by umožnila vložit do Macbooku Pro iPhone, který by následně komunikoval s Macbookem a fungoval jako TouchPad. V opačném případě by šlo na Macu ovládat iPhone. Jak to tedy s tímto projektem je?

Obecně se dá říci, že je projekt vzhledem k mnoha vyjádřením společnosti na tohle téma spíše sci-fi, vypadá to ale tak, že Apple přemýšlel nad možností ovládání Macu přídavným dotykovým displejem, který mohly alespoň podle nákresu tvořit například i hodinky Apple Watch. Co je však možná na celém patentu rozšířeném nedávno o nové poznatky nejzajímavější? Asi to, že by MacBook fungovat de facto i jako velká nabíječka.

iPhone X Plus by byl pro MacBook skvělým přídavným displejem: 

Je jasné, že přídavné displeje by spotřebovávaly energii a za nějaký čas by se vybily. Tím spíš, když je baterie v iPhonu či Apple Watch v porovnání s MacBookem o poznání menší. Pokud byste tedy iPhone či Apple Watch jakožto další displej pro Mac využívali a to i několik hodin v kuse, mohli byste těmto produktům dodávat „šťávu“ skrze bezdrátové nabíjení, které by zajišťovaly cívky v těle počítače. Jasně, výrazně byste tím vybíjeli i baterii v samotném MacBooku. Nesetkali byste se ale s problémem, kdy potřebujete své přídavné displeje ještě chvíli využívat, ale už vám zkrátka odejdou a vy si musíte náhle vystačit jen s displejem Macu.

apple-patent

Přestože zní podobná věc vskutku úžasně a mnozí z nás si jistě dokáží takovéto propojení Macu s iPhonem představit, zatím bychom měli mírnit nadšení. Jedná se totiž samozřejmě o pouhý patent a jeho realizace je tak v nedohlednu. Ale kdo ví. Třeba se Applu v budoucnu podaří jednotlivé součástky v Macu zmenšit natolik, že do něj bezdrátovou nabíječku přidá. Zatím si o tom ale můžeme nechat maximálně zdát.

ipad iphone macbook fb

Dnes nejčtenější

.