Zavřít reklamu

Určitě jste v médiích v posledních týdnech zaznamenaly velmi smutné zprávy o povodních v Japonsku. Tato přírodní katastrofa si tam vyžádala obrovské množství životů a škody v řádech miliard dolarů. Deště, které zemi zasáhly, jsou totiž nejsilnější za posledních minimálně třicet let, což z nich dělá skutečně devastující sílu. S Japonskem samozřejmě řada zemí a firem velmi soucítí a vyjadřují jim podporu všemi možnými způsoby. Se svou formou pomocí přispěchal dokonce už i Apple.

Jablečná společnost s obyvateli Japonska, kterých se povodně dotkly, samozřejmě velmi soucítí a vyjadřuje jim podporu. Krom toho se pak rozhodla opravit veškeré iPhony, iPady a Macy, které byly záplavami poškozeny, zcela zdarma. Stačí, aby se poškození majitelé jablečných produktů ozvali na telefon podpory Applu a domluvili si s ní veškeré věci včetně kurýra, který poškozené věci vyzvedne. Produkty, které budou chtít Japonci po Applu opravit, však musí být prokazatelně v jejich vlastnictví a může se i stát, že po nich bude chtít Apple vlastnictví dokázat. Předejde tak například možnému rabování, které by teoreticky mohlo kvůli vidině obohacení se cizím jablečným produktem zralým na opravu nastat. 

Přestože je krok Applu samozřejmě velmi milý a Japoncům dokáže v těchto nelehkých týdnech vytrhnout trn z paty, jedná se spíše o malou náplast na obrovskou bolístku, která nyní v zemi vznikla. Životy mnoha desítkám obětí to už totiž samozřejmě nevrátí. 

povodne japonsko

Dnes nejčtenější

.