Zavřít reklamu

K tomu, abyste prožili pohodový život, musíte mít zkrátka a dobře i notnou dávku štěstí, které se může projevit například při výběru partnera, pracovních úspěších či v situacích, ve kterých jde o život a právě štěstí je to jediné, co o jeho zachování rozhodne. Své o tom ví i dvaačtyřicetiletá Tracey Kutluol z Galashiels ve Skotsku. Právě ta totiž nedávno zažila situaci, při které nad ní stáli všichni staví. A protože čtete portál zaměřený na společnost Apple, bude v tomto příběhu hrát její produkt důležitou roli.

Bouřky jsou pro mnohé z nás fascinující. Šlehající blesky z nebe však nejsou jen úchvatnou podívanou, ale o velkým nebezpečím, které si možná někteří z nás příliš neuvědomují. Do této skupiny by se mohla bez problému zařadit i Tracey, která se i přes zuřící bouřku za oknem rozhodla blesky přes otevřené okno natáčet. Už když šla k oknu, žertovala s dětmi, že se jde nechat zasáhnout bleskem. Paradoxem je, že se jí však skutečně tohle povedlo.

Kryt měla žena nasazený na iPhonu 7 Plus: 

Po chvíli filmování bouřky na obloze jí blesk skutečně zasáhl a vyrazil jí její iPhone 7 Plus z ruky. Pokud si však myslíte, že začala hned poté bojovat o svůj život, jste na omylu. Ze zásahu bleskem vyvázla totiž prakticky bez jakéhokoliv zranění. A důvod? Většina z nás by nejspíš řekla, že štěstí. Žena však tvrdí, že za jejím přežití stojí gumový kryt s úchytem na zádech, který od ní i od telefonu blesk odizoloval. Paradoxem je, že právě tento kryt si žena koupila teprve před pár dny a doručen jí byl dokonce až v osudný den. Ve chvíli, kdy ženu zasáhl blesk, byl tak kryt umístěn na telefonu jen pár hodin. 

Díky tomuto incidentu změnila dle svých slov žena na podobné věci pohled a nyní je odhodlána šířit o podobných rizicích informace po celém světě, aby se podobným chybám ostatní lidé vyvarovali. “Nenatáčejte blesky. Nebuďte takoví jako já,” nechala se slyšet v jednom z rozhovorů. 

V jakém stavu kryt po zásahu bleskem byl se již nejspíš nedozvíme. Podle slov ženy se už ale chystá pořídit kryt nový, takže je vcelku pravděpodobné, že je její stávající kryt na odpis. Na druhou stranu je jeden zničený kryt velmi malá cena za zachráněný život.

Video, které žena při zásahu bleskem nahrávala:

woman-struck-by-lightning-saved-by-iphone-case

Dnes nejčtenější

.