Zavřít reklamu

Už vás někdy potkalo neštěstí v podobě pádu vašeho iPhonu na zem displejem a jeho následného roztříštění takovým způsobem, že váš telefon byl z minuty na minutu prakticky nepoužitelný? Záchrana takto „zřízeného“ telefonu může být někdy obtížná a řada uživatelů dá raději přednost jeho prodeji na náhradní díly.

Příšerný pocit bezmoci při sledování pádu iPhonu na zem zažila i patnáctiletá Natalie Hall z Bowmanville v kanadském Ontariu. Když zjistila, že displej jejího iPhonu 5s se proměnil v nefunkční změť malých kousíčků skla, usoudila, že její přístroj je nenávratně zničený. „Stěží jsem na zničený displej dokázala napsat dva znaky,“ uvedla. Posléze telefon úplně přestal fungovat. Rozhodla se tedy zničený smartphone prodat na speciálním místě v obchodním domě, kde za něj dostala slevu na objednávku nového telefonu ve výši 11 dolarů.

Natalie si podle svých vlastních slov myslela, že její telefon poslouží pro náhradní součástky. „Telefon byl opravdu rozbitý,“ opakuje. „Takovým způsobem, že ani muž, u kterého jsem ho prodávala, ho nebyl schopný použít.“. Brzy se ale ukázalo, že přístroj tak úplně nepoužitelný asi nebude.

Namísto rozebrání a rozprodání na náhradní díly byl Nataliin iPhone 5s vcelku prodán muži, který bydlel více než deset tisíc kilometrů daleko. Muž, kterého Natalie nikdy v životě neviděla, získal koupí telefonu přístup ke všem jejím fotografiím, datům, a dokonce i aktivním účtům na sítích Instagram a Facebook.

Pokud čekáte, že kupující telefon okamžitě promazal, jste na omylu. Natalie obdržela minulý týden zprávu na Facebooku, naznačující, že její přístroj byl zakoupen v Dubaji a stále se na něm nachází veškerá data. Muž poslal Natalii snímek obrazovky s obsahem fotogalerie na jejím iPhonu a dokonce komentoval fotografie, na kterých se nacházela ona, její přátelé nebo její pes. „Byla jsem v šoku,“ vypráví Natalie. „Je děsivé, když má vaše fotografie, kontakty i přístup k sociálním sítím nebo zprávám naprostý cizinec.“.

Muž, jehož identitu média neodhalila, údajně poslal Natalii na Facebooku několik zpráv s žádostí o přátelství, kterou ale nepřijala. Nakonec vzal tedy – doslova – věci do svých vlastních rukou a svou žádost o přátelství na Instagramu i na Facebooku přijal z jejího bývalého iPhonu. „Musela jsem všude změnit hesla,“ vypráví Natalie, která muže posléze na sociálních sítích zablokovala.

CBC se údajně podařilo muže zastihnout a oslovit. Ten prý projevil hlubokou lítost nad tím, čeho se dopustil, a nabídl, že ji ujistí o tom, že veškerá data z telefonu smazal a přístroj nakonec prodal. Uvedl, že Natliin smartphone byl součástí „většího nákupu“ zničených přístrojů v době jeho pobytu v Dubaji.

Fitness iPhone fb

Dnes nejčtenější

.