Zavřít reklamu

Když se řekne tablet, valné většině z nás se nejspíš vybaví iPad. Není totiž pochyb o tom, že právě iPad se může pyšnit prvenstvím pro nejoblíbenější a nejslavnější tablet světa. Apple si je samozřejmě této skutečnosti moc dobře vědom a svým zákazníkům nabízí celou řadu iPadů, kterou se snaží uspokojit jejich veškeré potřeby. Jak na tom ale vlastně jednotlivé modely v prodejnosti alespoň procentuálně jsou?

Obecně se dá říci, že zjistit přesná prodejní čísla nebo alespoň procenta jednotlivých modelů v dané produktové kategorii je poměrně složité. Ani sám Apple totiž se totiž podobnými daty na svých čtvrtletních hovorech s investory nechlubí, takže tato práce leží především na různých analytických společnostech, které nám čas od času své průzkumy v určitých lokalitách prozradí. Díky výzkumníkům z CIRP tak nyní víme to, jak si vedou iPady v USA. Na to, jak se jednotlivé modely prodávají, se můžete podívat v grafu pod tímto odstavcem.

cirpipadsalesq22018-800x355

Jak můžete sami vidět, nejprodávanějším iPadem je levný model s 9,7” displejem – čili 5. a 6. generace, které by měly být v grafu započítávány dohromady. Tyto iPady tvoří 31 % všech prodaných tabletů ve 2. čtvrtletí tohoto roku. Špatně si ale v žádném případě nevedou ani iPady Pro, které jsou výrazně dražší. 10,5” a 12,9” model totiž tvoří dohromady na 40 % všech prodaných iPadů. 

Jak zamíchá podobnými tabulkami iPad Pro s Face ID?:

Vypadá to tedy, že obliba všech tabletů z nabídky Applu je víceméně vyrovnaná a žádný model výrazně nepřevyšuje zbylé kolegy. To by se ale mohlo změnit s příchodem iPadu Pro s Face ID, který by mohl opět zájem o iPady rozpumpovat. Tento produkt se totiž bude dát bez debat označit za svým způsobem revoluční a Apple jím bude chtít samozřejmě co nejvíce zaujmout. Zda se mu to však podaří ukáže až čas. 

iPad Family fb

Dnes nejčtenější

.