Zavřít reklamu

Řadu čínských vlastníků iPhonu trápí v posledních týdnech problém. Skrze iMessage jsou bombardováni spamy, které ve valné většině případů odkazují na webové stránky hazardních her, které jsou až na dvě vyjímky v Číně zakázané.

Popularita iMessage jakožto nástroje pro šíření spamu vychází z faktu, že běžné SMS zprávy jsou filtrovány třemi největšími mobilními čínskými operátory. V SMS zprávách jsou oparátoři schopni blokovat klíčová slova a efektivně tak zabránit šíření spamu. Tento postup se samozřejmě u iMessage nedaří, neboť zpráva využívá end-to-end šifrování, které je způsobem ochrany před třetí stranou. Zpráva takto zašifrovaná je čitelná pouze pro odesílatele a příjemce. V tomhle případě je „chráněna“ právě odesílaná zpráva stejně jako zpráva uložená v zařízeních obou stran. Aplikace využívající tuto technologii jako WhatsApp, Facebook, Twitter, Snapchat atd. se dostaly v Číně do problémů, jelikož pro tamní vládu bylo složité zprávy sledovat.

iMessage si užijete jak na iPhonech, tak na iPadech, Macích a dokonce i na Apple Watch: 

Společnost Apple v reakci na množící se spamy čelila mnoha dotazům a doporučila uživatelům tyhle spamy blokovat funkcí „Blokovat volajícího“. Příběh je velmi podobný situaci, která se momentálně děje v Indii. Tamní obyvatelstvo také často čelí spamům a různým nevyžádaným zprávám. Indická vláda se ale rozhodla zakročit a schválila antispamovou aplikaci, která by měla nevyžádaný obsah filtrovat. Tuto aplikaci se ale zdráhá Apple umístit do App Store, protože aplikace vyžaduje přístup k osobním údajům uživatele.

spam-fb

Dnes nejčtenější

.