Zavřít reklamu

V čínských továrnách Foxconnu, ve kterých se sestavují iPhony, začíná být pěkně rušno. S blížícím se představením nových iPhonů totiž přibývá tamním pracovníkům práce. Té je jako každý rok tolik, že se Foxconn musí uchýlit k najímání sezonních pracovníků či vyplácení jednorázových bonusů, díky čemuž si zajistí dostatek pracovníků a tím pádem snad i bezproblémové dodržení všech potřebných termínů při kompletaci nových iPhonů. A právě s těmito opatřeními již Foxconn podle dostupných informací začal. 

Přestože by se mohlo zdát, že se letos opakuje každoroční písnička, poměry ve Foxconnu se přeci jen trochu změnily. Čtvrté čtvrtletí roku 2017 totiž nebylo co do zisků tak dobré, jak se původně očekávalo, přičemž hlavní příčinou mohly být vysoké náklady spojené s kompletací. Letošní rok by se tak měl nést v duchu úspor, respektive přísnějšího řízení nákladů, díky čemuž by se měla výroba zefektivnit. 

Těšíte se na iPhone X Plus?:

Obecně se očekává, že i letos se ve Foxconnu složí valná většina jablečných telefonů. V čínské fabrice by totiž mělo vzniknout na 90 % iPhonů X druhé generace a na 75 % nového iPhonu X Plus. Co se pak týče posledního iPhonu s LCD displejem, o jeho kompletaci v tuto chvíli příliš informací nemáme.

Doufejme, že nás tedy Apple letos nepřekvapí dlouhou čekací dobou, kterou nám “nadělil” u loňského iPhonu X, a veškeré novinky budou na pultech obchodů již poměrně brzy. Vzhledem k tomu, že zprávy o zpoždění téměř na povrch neprosakují, je to však vcelku pravděpodobné. Ostatně, loni jsme o zpoždění iPhonu X slýchali před jeho představením takřka na každém kroku a to i od těch nejuznávanějších analytiků. To ale letos naštěstí neplatí a i uznávaný Ming-Chi Kuo je přesvědčen o tom, že iPhony dorazí včas a navíc se zajímavými cenovkami, kdy iPhone X Plus bude stát mezi 900 až 1000 dolary, iPhone X mezi 800 až 900 dolary a nejlevnější iPhone s LCD mezi 600 a 700 dolary. 

Foxconn

Dnes nejčtenější

.