Zavřít reklamu

Pokud vlastníte iPhone 8, 8 Plus či X, tak určitě zbystřete – máme pro vás přichystanou recenzi. A nebude to jen tak ledajaká recenze. Bude to dvojrecenze, tzn. že si dnes ukážeme dvě věci najednou. První z nich, ta zajímavější, je bezdrátová nabíječka hoco. CW10 Elegant. Druhým produktem jsou dva kabely, které podporuji rychlonabíjení a jsou taktéž od společnost hoco. Od společnosti hoco. jsme si už v minulosti ukázali vcelku stylový magnetický držák na auto. Snad se i tyto produkty ponesou ve stejném duchu a budou stejně dobře zpracované, jako již zmíněný držák. Není na co čekat, pojďme se na to podívat.

Bezdrátová nabíječka hoco. CW10 Elegant

Jako první si vezmeme pod ruce bezdrátovou nabíječku hoco. CW10 Elegant. Jak už si v názvu můžete všimnout, tato nabíječka by měla být elegantní. A taky že je. Její vzhled je skutečně futuristický.

Oficiální specifikace

Tato nabíječka je jedním slovem opravdu parádní. Nejedná se o klasickou bezdrátovou nabíječku, protože právě tento model má výstup až 1.8A, což nám může napovědět, že se jedná o bezdrátovou rychlonabíječku. Nabíječka samozřejmě funguje se všemi telefony, které mají funkci bezdrátového nabíjení – není tudíž vázaná jen a pouze na iPhony. Celá nabíječka je velmi lehká a hlavně perfektně přenosná. Samozřejmě se nejedná o nějaký nekvalitní produkt – tato rychlonabíječka má v sobě čipy, které se starají o to, aby vše fungovalo bez problému a aby nedošlo k nějaké nehodě.

Balení

Balení bezdrátové nabíječky je naprosto v pořádku. Při zakoupení obdržíte křiklavě žlutou krabičku, která má na sobě plno informací a hlavně branding společnosti hoco. Po otevření krabičky na nás ihned vykoukne samotná nabíječka, která lehce připomíná létající talíř, a společně s ní nesmí chybět kvalitně zpracovaný kabel.

Zpracování a využití

Zpracování je dle mého názoru opravdu skvělé, jak už jsem několikrát zmínil. Samotná nabíječka je vyrobena z pogumovaného plastu, který se tváři opravdu kvalitně. Odkládací plocha, na kterou budete pokládat telefon pro nabíjení, nese logo Qi (standard pro bezdrátové nabíjení). Odkládací plocha je vyrobena z lesklého materiálu a její okraje jsou opět pogumovány, aby vám zařízení z nabíječky nespadlo.

Využití bezdrátové nabíječky je dle mého názoru skvělé a má velký potenciál. Je mi jasné, že se zde najde nespočet jedinců, kteří bezdrátové nabíječky odsuzují. Odsuzují je právě kvůli tomu, že tak jako tak musí být nabíječka připojena k elektřině a vede k ní drát – tudíž je vyjde téměř nastejno si zapojit telefon do zásuvky. Není tomu ale tak, alespoň dle mého názoru. Osobně jsem tuto nabíječku využíval a musím říct, že si ji nemůžu vynachválit. Pokud si nabíječku dáte třeba na stůl a kabel k ní natáhnete tak, aby byl co možná nejméně vidět, tak ji určitě oceníte. Jednoduše přijdete domů, odložíte si věci, iPhone položíte na nabíječku a ten se okamžitě začne nabíjet. Taktéž jsem nebyl bůhvíjakým zastáncem těchto nabíječek – dostal jsem ale možnost si jednu vyzkoušet a už teď vím, že se jedná o skvělý produkt.

Rychlonabíjecí kabely hoco.

Společně s bezdrátovou nabíječkou jsem dostal k dispozici taktéž otestovat rychlonabíjecí kabely od stejnojmenné společnosti. Kabely jsem tedy dostal dva, jeden bílý, elegantnější a druhý černý, opletený a určitě vydrží více. Jedná se o rychlonabíjecí kabely, které připojíte do nabíjecího adaptéru například od MacBooku. Kabel poté společně s adaptérem zaručí, že se vaše zařízení nabije o mnoho rychleji – až na 50 % za 30 minut.

Oficiální specifikace

Oba dva kabely jsou určeny především pro nejnovější iPhony. Chlubí se totiž především tím, že jsou schopné nabít váš iPhone až na 50 % během 30 minut. Kabely jsou dlouhé 120 cm a podporují výstup až 2.1A. Starší iPhony s nimi však také samozřejmě dobijete. Závratnou rychlost jako při rychlonabíjení nových iPhonů však samozřejmě nečekejte.

Balení

Balení obou kabelů hoco. je velice jednoduché a nenajdete v něm žádné zbytečnosti. Všichni totiž víme, jak se takový kabel používá a tak není třeba ve zdlouhavých manuálech vysvětlovat, jak jej do zařízení správně zasunout. Přední strana krabičky vyobrazuje samotný kabel a samozřejmě branding hoco. společně s poznatkem, že právě v rukou držíme prémiový produkt. Na zadní straně nalezneme specifikace kabelu. V krabičce se poté nenachází nic jiného, než jen sáček, ve kterém je zabalen samostatný kabel. Balení tudíž ničím neoslní, ale přece jenom se jedná o kabel, ne o telefon. Nic jiného tedy potřeba není.

Osobní zkušenost

Oba dva kabely jsem nějakou dobu používal a nemám k nim žádné výhrady. Nekroutí se, nijak se klasickým způsobem nepoškodily a nenesou žádné známky opotřebení. Co se týče onoho rychlého nabíjení, které výrobce společně se správným adaptérem slibuje, tak opět nemám žádné výhrady – iPhone 8 se s pomocí tohoto kabelu a nabíječky k MacBooku doopravdy nabil na cca 50 % během půl hodiny, nejedná se tudíž o lež nebo nějaký marketingový tah. Nejvíce jsem tuto možnost využil tehdy, kdy jsem potřeboval opravdu rychle nabít telefon, jelikož jsem se doma jen zastavil na pár minut, a poté jsem musel rychle jet zase jinam. Zařízení se mi za 15 minut nabilo na cca 30 %, tudíž jsem naštěstí mohl fungovat i na telefonu.

Slevový kód

Ve spolupráci se společností iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili 10% slevový kód, který můžete uplatnit na veškeré příslušenství bezdrátové nabíječky a kabely v celém obchodě. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „lsanabijeni„. Kód je platný do 25. července 2018, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Závěr

Pokud hledáte naprosto elegantní bezdrátovou rychlonabíječku, tak mi nezbývá nic jiného, než hoco. CW10 Elegant doporučit. Funguje naprosto bez problému, společně s výstupem 1.8A nabíjí opravdu rychle a nemám k ní ani jednu výhradu. Na povrchu díky protiskluzovým nožkám drží opravdu pevně a nehne se ani o milimetr ani když na ni položíte telefon.

V případě, že si chcete zakoupit nový kabel pro vaše Apple zařízení především kvůli tomu, abyste mohli využívat rychlého nabíjení, můžu vám oba kabely od značky hoco. doporučit. Jejich provedení působí elegantně a hlavně kvalitně, černá verze kabelu má navíc zesílené koncovky, tudíž se vám určitě nestane, že by se izolace kabelu začala nějakým způsobem trhat, jako tomu je zvykem u klasických lightning kabelů od Applu.

Bezdrátovou nabíječku či kabely nejen od značky hoco. můžete zakoupit buď z odkazů výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

rsz_ipouzdroprodejna
hoco_nabijecka_fb

Dnes nejčtenější

.