Zavřít reklamu

iOS 11 je asi skutečně prokletý. Jak jinak si totiž vysvětlit obrovské množství chyb, které se v něm za dobu jeho existence objevilo a bohužel i stále objevuje. Přestože jsme před více než dvěma týdny obdrželi na naše jablečná zařízení zřejmě poslední aktualizaci tohoto systému, pořád není vyladěný k dokonalosti. Na internetu se totiž objevily zprávy o tom, že některé uživatele začal po updatu na iOS 11.4.1 trápit problém s aktualizacemi aplikací.

Portál Techspot zaznamenal na sociálních sítích stížnosti některých uživatelů, kteří začali po updatu na iOS 11.4.1 poukazovat na nový problém, který jejich iPhony a iPady sužuje. Dle všeho totiž update mnohým z nich znemožňuje aktualizovat aplikace. Při pokusu o aktualizaci aplikace totiž naskočí chybová hláška, která uživatele upozorní na nemožnost instalace updatu s tím, že ji může uživatel buď v telefonu uchovat, nebo ji jedním tapnutím v okně s upozorněním odinstalovat.  Jiní uživatelé si pak stěžují na pády aplikací či jejich zasekávání.

Setkali jste se někdo s podobnou chybovou hláškou?:

ios 11.4.1 chyba

Problém je poměrně zvláštní hlavně z toho důvodu, že iOS 11.4.1 žádné velké upgrady nepřinesl a dle poznámek Applu se zaměřil pouze na odstranění problému, který znemožňoval zobrazení AirPodů v aplikaci Najít iPhone, a zvýšení spolehlivosti synchronizace pošty, kontaktů a poznáme s účty Exchange. O žádných dalších věcech se ale Apple v poznámkách aktualizace vůbec nezmiňuje, z čehož jasně vyplývá, že by do App Storu a ani ničeho, co by s ním přímo souviselo, zasahovat vůbec aktualizací neměl. Těžko ale samozřejmě říci, zda je to skutečně pravda, nebo zda jen Apple do poznámek k aktualizaci některé informace záměrně nevložil. 

Celkově je iOS 11.4.1 poměrně záhadný systém s mnohou otazníků. Mnozí uživatelé, kteří se potýkali po updatu na iOS 11.4 se špatnou výdrží baterky, totiž začali po updatu na iOS 11.4.1 tvrdit, že je problém opustil. Ani o tomto vylepšení se ale Apple v poznámkách nezmiňuje. 

Těžko v tuto chvíli říci, co za tímto problémem stojí či zda je vázán například na určitou lokaci. Jisté ale je, že je tato chyba velmi nepříjemná a ve verzi, která by měla být tou nejaktuálnější oficiální minimálně po další dva měsíce, by se rozhodně objevit neměla. Snad nás tedy Apple o své kvalitě přesvědčí alespoň chystaným iOS 12. Pokud se totiž podaří vše, co nám ohledně něj slíbil, na iOS 11 všichni rádi zapomeneme. 

Vydržte. iOS 12 už se blíží: 

11.4.1

Dnes nejčtenější

.