Zavřít reklamu

Spoločnosť Tesla sa za posledných pár rokov poriadne vytiahla, aspoň čo sa týka počtu ponúkaných modelov. Pred tromi rokmi disponovala automobilka jediným typom vozidla, ktorý predstavoval Tesla Model S. Garáž firmy sa ale čím ďalej tým viac rozrastá a preto si potenciálni záujemcovia môžu vyberať z viacerých modelov elektrických vozidiel. Okrem doteraz uvedených vozidiel vo forme Modelu X, S a 3, má však firma plány už čoskoro predstaviť Model Y. Podľa zdrojov sa pracuje aj na novej generácii Roadster a zatiaľ neznámeho pickupu. Okrem spomínaných plánov sa Muskova spoločnosť venuje neustálemu zdokonaľovaniu elektrického ťahača, ktorý poznáme pod menom Tesla Semi.

Zahájenie výroby Semi je odhadované na rok 2019, no je viac nežné, ža sa dočkáme obrovského meškania, ako tomu bolo v prípade Modelu X a v podstate všetkých dostupných vozidiel. Napriek tomu už niekoľko firiem a špedičným spoločností prejavilo záujem o nákup týchto vozidiel. V posledných dňoch sme mohli byť svedkami vystavenia prototypu Semi na parkovisku pred fabrikou Tesla vo Fremonte. Okoloidúci neváhali a okamžite si tento úkaz vyfotografovali, vďaka čomu máme aj my čerstvé snímky ukazujúce toto vozidlo.

V uvedenej galérii nájdete najnovšie zábery na elektrický ťahač Tesla Semi:

S pribúdajúcim časom sa určite dočkáme väčšieho množstva detailnejších fotografií ťahača, no momentálne je vozidlo v mnohých ohľadoch zahalené rúškom tajomstva. Základné informácie ako zrýchlenie alebo dojazd však poznáme. Tesla Semi zvládne zrýchlenie z 0 na 100 MPH (v prepočte 96 Km/h) za 20 sekúnd, čo zabezpešujú 4 elektrické motory umiestnené vo vozidle. Dojazd vozidla je odhadovaný na niečo okolo 500 km na jedno nabitie, pričom táto verzia bude odhadom stáť až 180 000$. Elon Musk naviac dodáva, že finálna verzia Semi bude omnoho pôsobivejšia, ako tá ktorú sme mali možnosť vidieť na doterajšich snímkach alebo videách.

Tesla

 

Dnes nejčtenější

.